Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΑΚΠ Βορείου Αιγαίου: Προτάσεις θεμάτων για συζήτηση ως προ ημερήσιας διάταξης στο Δ.Σ. της Ένωσης

Θεσσαλονίκη: Αναστάτωση από φωτιά σε σχολείο | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

H Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου, με αφορμή τα καταστροφικά συμβάντα που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα και αυτή την αντιπυρική περίοδο, υποβάλλει στο προεδρείο της Ένωσης τα παρακάτω θέματα για να συζητηθούν ως προ ημερήσιας διάταξης, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την Δευτέρα 7/9/2020. 

Η υποχρηματοδότηση τόσο για την πρόληψη όσο και για την καταστολή των δασικών πυρκαγιών έγινε εμφανής και αυτό το καλοκαίρι τουλάχιστον στο νησί της Ικαρίας όπου και καταγγέλθηκε από εκπρόσωπο της Ε.Α.Κ.Π.

Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα αν και έχουν αναδειχθεί πάμπολλες φορές από την παράταξη μας, δεν έχουν αποτελέσει ωστόσο αντικείμενο αγωνιστικής διεκδίκησης από το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος. Αντίθετα παρακολουθούμε συχνά εκπρόσωπους συνδικαλιστικών οργανώσεων να επευφημούν κυβερνήσεις για τις επιλογές τους και να υιοθετούν και αυτοί τις λογικές της φιλανθρωπίας και της επαιτείας.

Πρέπει άμεσα να διεκδικηθεί:

Αναβάθμιση των Π.Κ. σε σταθμούς τάξης ανάλογης των αναγκών κάθε περιοχής με ταυτόχρονη αύξηση του προσωπικού μέσω μονιμοποίησης των συμβασιούχων και πενταετών συναδέλφων και προσλήψεις όπου είναι αναγκαίο.

Εκσυγχρονισμό του στόλου οχημάτων και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Να χορηγηθούν άμεσα στους νεοπροσληφθέντες εποχικούς συνάδελφους τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Να εξασφαλιστούν κατά τα συμβάντα ωράρια εργασίας που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την ζωή μας, καθώς και επαρκή διοικητική μέριμνα και χώροι ανάπαυσης για τους συναδέλφους που συνδράμουν σε όμορες υπηρεσίες.

Επίσης επιβάλλεται να απαιτηθεί να μπει φρένο στην χρήση του μέτρου των προληπτικών επιφυλακών χωρίς συμβάντα ή με συμβάν που μπορεί να αντιμετωπιστεί με την βάρδια φυλακής.  Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου το προεδρείο αρνήθηκε να στηρίξει την συγκεκριμένη πρόταση και επειδή φαίνεται ότι οι διαβεβαιώσεις του προεδρείου της ομοσπονδίας, μετά από συνάντηση με τον κύριο αρχηγό, για ορθολογική χρήση του μέτρου της επιφυλακής, είναι τελικά κενό γράμμα, θεωρούμε επιβεβλημένο να απαιτηθεί από την Διοίκηση να σταματήσουν επιτέλους τα εξαντλητικά ωράρια και οι συνεχόμενες επιφυλακές.

Τέλος καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την τακτική του προεδρείου να προγραμματίζει τα διοικητικά συμβούλια χωρίς συνεννόηση με τα μέλη της Ε.Α.Κ.Π. που βρίσκονται και στο πιο μακρινό νησί και μάλιστα εν μέσω γενικής επιφυλακής, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν και την διεξαγωγή των υπηρεσιών και την μετάβαση μας στην έδρα του Σωματείου και να επιβαρύνεται η Ένωση με πολλαπλάσια έξοδα.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια