Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θόδωρος Πασπάλης: Επανέρχεται το εσώκλειστο στη Σχολή Αξιωματικών ύστερα από τέσσερα χρόνια



Δημοσιεύουμε κείμενο τού Θόδωρου Πασπάλη: Με απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που δημοσιεύτηκε το καλοκαίρι του 2020 , από το εκπαιδευτικό έτος 2020 η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας θα παύσει να λειτουργεί με τον ακαδημαϊκό χαρακτήρα που είχε ως τώρα και θα επανέλθει σε παλαιότερα πρότυπα . Το πρώτο , δεύτερο και τρίτο έτος θα λειτουργούν ως εσώκλειστο σε όλα τα εκπαιδευτικά εξάμηνα ενώ το τέταρτο έτος μόνο για το πρώτο εξάμηνο . Η λειτουργία του εσώκλειστου υποχρεώνει τους Δόκιμους Υπαστυνόμους να παραμένουν υποχρεωτικά εντός της Σχολής ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμά της και θα μπορούν να εξέρχονται κάθε Τετάρτη μεσημέρι έως το βράδυ της ιδίας και από Παρασκευή μεσημέρι μέχρι το βράδυ της Κυριακής . Επίσης επαναφέρεται η επιβολή τιμωρίας πειθαρχικού παραπτώματος της «στέρησης εξόδου» .  

Η Σχολή λειτουργούσε τόσα χρόνια με ακαδημαϊκό χαρακτήρα , με αποτέλεσμα διάφορες από τις υλικοτεχνικές υποδομές να έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα . Πλυντήρια και στεγνωτήρια έχουν παροπλιστεί , air-condition που δυσλειτουργούν , πολυετής απουσία αυτόματων πωλητών και αστυνομικού πρατηρίου και καθυστέρηση για τη διεκπεραίωση συμβάσεων πρόσληψης προσωπικού στα εστιατόρια και για κάλυψη λοιπών ειδικοτήτων είναι κάποια από τα προβλήματα που έχουν προκύψει .  

Η Διοίκηση και το μόνιμο προσωπικό της Σχολής εργάζονται πυρετωδώς τους τελευταίους μήνες για να προσπαθήσουν να επιλύσουν τα διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει αλλά υπάρχουν και κάποια που χρήζουν τη συνδρομή της Φυσικής και Πολιτικής Ηγεσία . Η έλλειψη προσωπικού ήταν αισθητή εδώ και καιρό , με το πρόβλημα να κορυφώνεται αυτή την περίοδο καθώς πέντε Αξιωματικοί έχουν αποχωρήσει την περίοδο των τακτικών μεταθέσεων ενώ μόλις δύο έχουν μετατεθεί ως ενίσχυση τον Αύγουστο . Η Αστυνομική Ακαδημία έχει αποστείλει ιεραρχικά εδώ και ένα μήνα το αίτημα της Σχολής για ενίσχυση προσωπικού από αστυνομικούς και πολιτικό προσωπικό , αφού η ανάγκη για κάλυψη αναγκών είναι τεράστια ενόψει εσώκλειστου . 

Αν η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία θέλει να κερδίσει το στοίχημα για την επαναφορά του εσώκλειστου , οφείλουν να ενισχύσουν τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας με το αστυνομικό προσωπικό που έχει ζητήσει , να επισπεύσει τις διαδικασίες υλοποίησης των συμβάσεων πολιτικού προσωπικού και να ξεκλειδώσει τα κονδύλια για την αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού . Ως μέλος της ΄Ενωσης Αξιωματικών Αττικής έχοντας ως γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής , την ομαλοποίηση του υπηρεσιακού βίου των Εκπαιδευτών – Αξιωματικών και την άρτια εκπαίδευση των μελλοντικών Αξιωματικών δημοσιεύω τα ζητήματα που υπάρχουν , προκειμένου να ευαισθητοποιήσω τους αρμόδιους για την επίλυσή τους . 

                                                                                 

Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΞΙ.Α. ΠΑΣΠΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια