Μυτιλήνη: Σε έκταση του ΥΕΘΑ η νέα δομή για πρόσφυγες - Αντίθετος ο δήμαρχοςΣτον χώρο όπου δημιουργείται ο νέος καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών για να στεγάσει προσωρινά 3.000 από τους πυρόπληκτους πρόσφυγες και μετανάστες της Μόριας επιτράπηκε αργά το απόγευμα η είσοδος σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία.

Ο νέος καταυλισμός βρίσκεται πολύ κοντά στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ, σε έκταση που ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και χρησιμοποιείται για δράσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Από το πρωί εργάζονται ακατάπαυστα εκεί στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κι εργαζόμενοι στο πρώην ΚΥΤ, ενώ, όπως έγινε γνωστό, η δομή θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, ενώ θα αφορά 3.000 από αυτούς που έμεναν στον καμένο καταυλισμό της.

Για τη δημιουργία του καταυλισμού συνέβαλαν εκτός του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Οι πυρόπληκτοι πρόσφυγες και μετανάστες θα μείνουν και απόψε, για τέταρτη συνεχόμενη βραδιά, στον δρόμο.

Αντιδρά ο δήμαρχος Μυτιλήνης

Με δήλωσή του, ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, δημοσιοποίησε την αντίθεσή του στη δημιουργία της νέας δομής, γιατί «οι προτάσεις του δήμου για την αποσυμφόρηση και την απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών από κατοικημένες περιοχές και από το νησί, που είχαν και τη σύμφωνη γνώμη του τοπικού βουλευτή και β' αντιπροέδρου της Βουλής κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, δεν εισακούστηκαν».

Σύμφωνα με τον κ. Κύτελη, η επιλογή της δημιουργίας της νέας δομής στον συγκεκριμένο χώρο «αντιστρατεύεται ευθέως την εθνική άμυνα της πατρίδας μας, αλλά και τη δημόσια υγεία της πρωτεύουσας του νησιού μας».

Ο δήμαρχος προανήγγειλε αντιδράσεις, λέγοντας πως «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την ακύρωσή της».