Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι Ενώσεις της Ηπείρου για τις αποσπάσεις Διμοιριών στον Έβρο

Ενισχύεται με 14 διμοιρίες η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στον Εβρο | Ελλάδα | Η  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Κοινή ανακοίνωση ενώσεων της Ηπείρου: Η φετινή χρονιά έφερε από πολύ νωρίς αντιμέτωπη την Ελληνική Κοινωνία με πρωτόγνωρες καταστάσεις , αρχικά με την παράνομη εισβολή μεταναστών στα σύνορα του Έβρου και αμέσως μετά με την πανδημία του Kορωνοιού covid 19.Πρόκειται για δύο διαφορετικά, αλλά εξίσου σημαντικά ζητήματα, στα οποία η συνδρομή του Έλληνα Αστυνομικού υπήρξε καταλυτική, αφού από την πρώτη στιγμή μπήκε κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή της μάχης και στις δύο περιπτώσεις.

    Ειδικά για το ζήτημα του Έβρου ,οι συνάδελφοί μας παρότι δεχτήκαν πρωτοφανείς και βίαιες επιθέσεις, συντονισμένες και οργανωμένες από την Τουρκική κυβέρνηση ,επέδειξαν αποφασιστικότητα , αίσθημα αυταπάρνησης και επαγγελματισμού, με αποτέλεσμα την αποτροπή της μαζικής παράνομης εισβολής μεταναστών στην πατρίδα μας.

   Παρότι τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα στην εξάπλωση της πανδημίας, η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στον Έβρο συνεχίζεται κανονικά και ειδικά αυτή  των Διμοιριών υποστήριξης τις επόμενες μέρες θα συμπληρώσει σχεδόν 7 μήνες. Πρόκειται για συναδέλφους οι οποίοι αναντίρρητα όλο αυτό το χρονικό διάστημα εγκαταλείπουν τις οικογένειες τους και δίνουν το καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

   Κύριε Αρχηγέ, όλο αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα , παρότι οι συνάδελφοι μας που συγκροτούν τις Δ.Υ. όπως προαναφέραμε, αναντίρρητα μετακινούνται για να προασπίσουν τα σύνορα της Χώρας μας, οφείλουμε όλοι μας, να αναλογιστούμε ότι πίσω από κάθε Αστυνομικό υπάρχει και μία οικογένεια και όλοι μας έχουμε χρέος να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά έτσι ώστε να την διαφυλάξουμε.

   Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι σε λίγες ημέρες ξεκινάει μία διαφορετική σχολική χρονιά για όλους μας, πόσο δε μάλλον για τις οικογένειες των Αστυνομικών  ,καθώς επίσης και το γεγονός της εξάπλωσης του Κορωνοιού το οποίο καθιστά επισφαλής την ανά 15νθήμερο μετακίνηση δυνάμεων ,προτείνουμε, εφόσον το Αρχηγείο θεωρεί απαραίτητη την παρουσία Διμοιριών στον Έβρο η στελέχωσή τους να γίνει εθελοντικά με συναδέλφους, στα πρότυπα της συγκρότησης Διμοιριών με αποσπάσεις στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.                

    

 

 

Για τα Δ.Σ.
 Ο ι  Πρόεδροι των Ενώσεων                                                                                                              

      ΑΡΤΑΣ                ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ                 ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                    ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΠΟΤΟΡΗΣ ΔΗΜ.  ΝΑΚΟΣ ΒΑΣ.    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΝ.   ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΥΑΓΓ.                                           







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια