Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Τα υποκριτικά «ευχαριστώ» περισσεύουν, θέλουμε να δούμε πράξεις…


Πριν λίγες ημέρες στην ΕΛ.ΑΣ. θρηνήσαμε άλλον ένα Συνάδελφο που εν ώρα Υπηρεσίας έπεσε νεκρός, έχοντας λάβει πιο πριν σήμα για να συνδράμει σε πυρκαγιά που ήταν σε εξέλιξη. Παράλληλα, ο συνεπιβάτης του δίνει ακόμα μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Πόσα θύματα, νεκρούς ή τραυματίες, πρέπει να έχουμε για να καταλάβουν οι κυβερνώντες το αυτονόητο! Οι υποσχέσεις με τα «παχιά λόγια» που έδιναν όσο βρίσκονταν στην αντιπολίτευση, έγιναν «αέρας κοπανιστός» όταν ήρθαν στην εξουσία.

Βέβαια το έργο είναι από παλιά γνωστό. Διαχρονικά οι εκάστοτε κυβερνήσεις υπόσχονται την αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, και πάντα μένουν στο ΘΑ! Οι τραυματίες και οι νεκροί αστυνομικοί εν ώρα υπηρεσίας είναι πολλοί, πράγμα που φυσικά μαρτυρά την επικινδυνότητα της εργασίας μας. Αυτήν την επικινδυνότητα, όμως, δεν φαίνεται να την αντιλαμβάνονται και οι εκάστοτε κυβερνήσεις!

Και… κάπως έτσι η κανονικότητα στην ΕΛΑΣ καλά κρατεί!

Σαν να μην έφτανε η άρνηση θεσμοθέτησης του επιδόματος επικινδυνότητας και οι καθημερινές αυτοθυσίες των συναδέλφων μας, κάθε μέρα ριχνόμαστε στη μάχη κατά της εγκληματικότητας χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό. Έτσι, μεταφερόμαστε μέσα σε παμπάλαια και ασυντήρητα οχήματα, φοράμε ληγμένα αλεξίσφαιρα, χρησιμοποιούμε απαρχαιωμένο εξοπλισμό κ.α. Ειδικότερα οι συνάδελφοί μας που υπηρετούν σε υπηρεσίες με δίκυκλα, καταγγέλλουν ακατάλληλο και μη εγκεκριμένο ρουχισμό, καθώς και μηχανές με άπειρα χιλιόμετρα. Ιδού ποια είναι η αναγνώριση του έργου των συναδέλφων, μολονότι είναι στατιστικά μετρημένο ότι ειδικά η οδήγηση δικύκλων καταλήγει πάρα πολλές φορές σε ατυχήματα και δυστυχήματα.

Πρέπει τώρα και μετά από το τελευταίο τραγικό συμβάν όλοι οι συνάδελφοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να χαράξουν πλώρη για διεκδίκηση, ώστε να μη δούμε άλλο συνάδελφο νεκρό.

Ανοίγουμε τώρα πλώρη διεκδίκησης για:

Να αναγνωριστεί εδώ και τώρα το επικίνδυνο και ανθυγιεινό του επαγγέλματός μας. Δεν πρέπει όμως να αρκεστούμε μόνο σε ένα επίδομα. Ως αντιστάθμιση στην καθημερινή φθορά της υγείας μας λόγω της φύσης της υπηρεσίας μας, εκτός από μεγαλύτερες μισθολογικές απολαβές πρέπει να διεκδικήσουμε: α) Πρόσθετα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια μας, με τη δημιουργία ενός σύγχρονου κανονισμού υγιεινής και ασφάλειας β) Μέτρα για τη μείωση της έκθεσης μας σε κίνδυνο, ιδιαίτερα σε κινδύνους που μπορεί να προβλεφθούν. γ) Καθιέρωση στις Υπηρεσίες Ιατρού εργασίας. δ) Χορήγηση στις Υπηρεσίες, άμεσα, απαραίτητου υγειονομικού υλικού για την προστασία μας από την πανδημία. ε) Προστασία των ευπαθών ομάδων και δωρεάν τεστ σε όλους. στ) Να εφαρμοστεί ένα σύγχρονο μισθολόγιο που να ανταποκρίνεται στο σημερινό κόστος ζωής και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Την ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου των οχημάτων (αυτοκίνητα, λεωφορεία, μοτ/τες) της ΕΛ.ΑΣ. που δουλεύουν νυχθημερόν και με πάρα πολλά χιλιόμετρα.

Όλα τα οχήματα να περνούν από ετήσιο περιοδικό έλεγχο ΚΤΕΟ.

Να πάρουν άμεσα οι συνάδελφοι κατάλληλο – σύγχρονο εξοπλισμό – ρουχισμό.

Τέλος, ενώ σήμερα πολλοί συνάδελφοι έχουν δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν, εγκλωβίζονται και παραμένουν στην υπηρεσία, διότι όντες εν ενεργεία έχουν πολλές περισσότερες μισθολογικές απολαβές απ’ ό,τι αν συνταξιοδοτούνταν. Γι’ αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε μαζί με τους συνταξιούχους συναδέλφους μας:

Επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα

Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε

Κάλυψη των απωλειών, επιστροφή όλων όσων αυθαίρετα παρακράτησαν από τις συντάξεις

Να αποδοθούν άμεσα χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες όσα οι κυβερνήσεις έχουν παρακρατήσει σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και στην εισφορά αλληλεγγύης

Να υπάρξει πλήρης ονομαστικοποίηση των δικαιούμενων αναδρομικών για κάθε συνταξιούχο, όπως οφείλει η κυβέρνηση

Να μην γίνει κανένας επανυπολογισμός και καμιά μείωση με την προσωπική διαφορά ή άλλη μεθόδευση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις

Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια