Διευκόλυνση μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας για την κατάθεση του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Μέχρι την Πέμπτη η υποβολή του Πόθεν Έσχες ηλεκτρονικά - GRTimes.grΔημοσιεύουμε έγγραφο τής Ένωσης Ιωαννίνων:   Η εμφάνιση της πανδημίας covid 19 , αρχές του τρέχοντος έτους , αποτελεί πλέον τον καθημερινό προβληματισμό όλης της υφηλίου και όλες οι κυβερνήσεις λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να περιορίσουν την διασπορά του Ιού.

   Με βάση αυτή την συλλογιστική η Ελληνική κυβέρνηση, πολύ νωρίς, ένα από τα μέτρα που έθεσε σε ισχύ ήταν η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των πολιτών με τις δημόσιες υπηρεσίες ,όπου αυτό ήταν εφικτό, με την χρήση ψηφιακών τεχνολογιών. Φυσικά παρόμοια μέτρα ελήφθησαν και από ιδιωτικές επιχειρήσεις (Τράπεζες, Υπηρεσίες ενέργειας ,τηλεφωνίας κλπ) με αποτέλεσμα να περιοριστεί ο συγχρωτισμός των πολιτών, για απλά ζητήματα και να είμαστε μέχρι στιγμής σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο αναφορικά με την αντιμετώπιση του covid 19 στην Χώρα μας εξαιτίας και αυτού του μέτρου.

   Όπως γνωρίζεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα (από 1/9 έως 30/11/2020)  περίπου 60.000 Αστυνομικοί αλλά και άλλοι Δημόσιοι Υπάλληλοι θα πρέπει να καταθέσουν την δήλωση Πόθεν Έσχες. Προκειμένου να αποφευχθεί η μαζική επίσκεψη εκατοντάδων χιλιάδων υπαλλήλων στις τράπεζες, με ότι αυτό συνεπάγεται την δεδομένη χρονική περίοδο για την δημόσια υγεία ,καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να φροντίσουν έτσι ώστε  ψηφιακά και με την χρήση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας όλοι οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν γνώση του υπολοίπου των τραπεζικών τους λογαριασμών εξ αποστάσεων και με ασφάλεια.      

                                                                   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Ανέστης                                                 ΚΙΤΣΙΟΣ Κωνσταντίνος