Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που πολεμάνε "τέρατα" - κείμενο αστυνομικού

Αστυνομικοί τραυματίες σε καταδίωξη ληστών από Δάφνη έως Αχαρνές - Ειδήσεις  - νέα - Το Βήμα OnlineΑντιγράφουμε από τη σελίδα στο Facebook, ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ -  ΦΙΛΟΙ & ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ: Πριν ακόμη χαράξει καλά καλά, λάβαμε κλήση για Ε-14 (απαγχονισμός), σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή, ένας ηλικιωμένος άνδρας αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του και να κρεμαστεί από ένα ξύλινο δοκάρι. Εικόνα άγρια που ήρθε να προστεθεί σε αναρίθμητες άλλες που έχω αντικρίσει στην 17χρονη καριέρα μου μέχρι στιγμής.

Είτε είναι τέτοιου είδους περιστατικά, είτε είναι ένοπλες συμπλοκές με κακοποιούς, περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, θα κληθούμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε "τέρατα" και αυτοί που καθημερινά αντιμετωπίζουνε "τέρατα" αναπόφευκτα αλλάζουν, εξαιτίας όλων αυτών που βλέπουν και κάνουν, χάνουν εν τέλει την αθωότητά τους και ένα κομμάτι της ανθρωπιάς τους μαζί. Αν θέλουν να επιβιώσουν πρέπει να ξεκινήσουν να υιοθετούν κάποια από τα ίδια χαρακτηριστικά των "τεράτων" που πολεμάνε. Είναι απαραίτητο. Αναγκαστικά γίνονται ικανοί για χρήση βίας ακόμη και ακραίας.

Υπάρχει μία θεμελιώδης διαφορά όμως. Αυτοί που πολεμάνε "τέρατα", κρατούν όλες τις "τάσεις" των "τεράτων" κλειδωμένες, μακριά σε ένα κλουβί,βαθιά μέσα τους και είναι επιτρεπτό να βγουν έξω μόνο για να προστατεύσουν άλλους, μόνο για να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους -to get the job done-(που λένε οι φίλοι μας οι Αμερικανοί!) και όχι για την διεστραμμένη ευχαρίστηση που βρίσκουν τα "τέρατα" όταν κάνουν κακό σε άλλους.

Στην πραγματικότητα πολλές φορές αυτές οι καλά κλειδωμένες "τάσεις" των "τεράτων" προκαλούν ζημιά ,όπως ενοχές ,απομόνωση ,κατάθλιψη, μετατραυματικά άγχη κ.α.

Είναι πολύ μεγάλο το κόστος για αυτούς που επισκέπτονται την βία τόσο συχνά όταν αυτοί οι ίδιοι δεν είναι "τέρατα".

Ξέρουνε όμως ένα πράγμα Το κόστος της απουσίας τους πάνω στην κοινωνία θα είναι πολύ μεγαλύτερο.Για αυτό είναι πρόθυμοι να κάνουν αυτή την απαίσια για αυτούς θυσία, ώστε οι υπόλοιποι να ζουν ειρηνικά.

Για αυτό πριν κρίνεις κάποιον από εμάς θυμήσου αυτά:

Βλέπουμε πράγματα που ο άνθρωπος δεν θα έπρεπε να βλέπει... και τα βλέπουμε συνεχώς.

Τρέχουμε προς τα εκεί που οι άλλοι τρέχουν μακριά.

Βγαίνουμε και πολεμάμε αυτό που σε φοβίζει.

Στεκόμαστε ανάμεσα σε σένα και στο "τέρας" που θέλει να σου κάνει κακό.

Κάνουμε πράγματα που η συντριπτική πλειοψηφία είναι πολύ αδύναμη ,πολύ μαλθακή και δειλή για να κάνει.

Να ξέρεις πως παρ' όλες τις αδυναμίες μας, η ζωή σου είναι πολύ πιο ειρηνική εξαιτίας μας.

Το κλίμα σε αυτή τη χώρα είναι το "δεν αξίζει να μάχεσαι". Υποταγή, δημοφιλές μότο: "κάνε ότι κοιμάσαι".

Εμείς όμως ξέρουμε αυτό.Υπάρχουν πράγματα που αξίζει να μάχεσαι για αυτά ,ακόμα και να πεθάνεις για αυτά.

Ξέρουμε ότι δυστυχώς δεν λύνεται κάθε πρόβλημα μέσω λογικής συζήτησης. Κάποια προβλήματα λύνονται μόνο δυναμικά ή και με τη χρήση βίας. Αν και προτιμάμε σαφώς την πρώτη προσέγγιση είμαστε εξαιρετικά ικανοί και για τη δεύτερη.

Πιστεύουμε ότι το να πολεμάμε αυτό που οι άλλοι φοβούνται είναι κάτι το αξιότιμο, το ευγενές και είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε το τίμημα για αυτή τη βαθιά πεποίθηση.

Γιατί για μας δεν υπάρχει επιλογή. Είναι αυτό που είμαστε. Απλά είμαστε φτιαγμένοι έτσι !!!

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια