Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρυσοχοΐδης: Σε λίγες ημέρες οι κάμερες στις στολές των αστυνομικών


Μιλώντας πριν από λίγη ώρα στο ραδιόφψνο του ΣΚΑΙ, ο υπουργός δημόσιας τάξης έκανε γνωστό ότι μετά από έγκριση της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων, σε λίγες ημέρες, αρχοίς γενομένης στους υπηρετούντες σε ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ, θα τοποθετηθούν κάμερες στις στολές προκειμένου να καταγράφονται τα τεκταινόμενα σε κάθε επιχείρηση.
 
Για τα ΜΑΤ και τις διαδηλώσεις, στην περίπτωση απειλής έναρξης επεισοδίων, έκανε αναφορά σε κοντάρι με κάμερα και ενημέρωση με τηλεβόα ότι αρχίζει η καταγραφή των απειλούμενων επεισοδίων. Ταυτόχρονα με την έναρξη καταγραφής, θα ανάβει κόκκινο λαμπάκι.
 
Ο κ. Χρυσοχοΐδης στάθηκε στην προσδοκία καταγραφής σε όλο το εύρος τους και όχι με μεμονωμένα στιγμιότυπα, του συνόλου των περιστατικών μιας επαπειλούμενης εμπλοκής, αφενός για την προστασία των αστυνομικών από αυτή καθεαυτή την χρήση τμηματικών αποσπασμάτων που αλλοιώνουν τα γεγονότα, αφετέρου στην αποτροπή της οποιασδήποτε αστυνομικής αυθαιρεσίας ειδικά την ώρα των συλλήψεων και των κανόνων εμπλοκής. 




Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι κάμερες οκ βρέθηκαν χρήματα. Στολές πότε θα χορηγήσουν που είναι υποχρέωση για την υπηρεσία και υποχρεωτικο σε εμάς να είμαστε ευπαρουσίαστοι;
Πάει πάνω από μία 10ετία που αγοράζουμε τις στολές μόνοι μας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα αυτονόητα στο εξωτερικό εμείς τα θεωρούμε επανάσταση.
Ναι, να υπάρχουν σε όλους τους αστυνομικούς ώστε οι αντεπαγγελματίες
να ελέγχονται αλλά ταυτόχρονα και οι εγκληματίες (με την έννοια παραβάτες
του νόμου) να μην έχουν την δυνατότητα να δημιουργούν αλήθεια.

Δλδ, που μας χαλάει να βλέπουμε την αλήθεια μπροστά μας? Μήπως τότε
κάποιοι κύκλοι (και από την πλευρά του κράτους και των λοιπών....) θα
είναι σε δύσκολη θέση και θα χάσουν πελατεία?