Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Γιώργος Σφακιανάκης για τα ΣΕΑΛΣ



Οι δικαιολογίες για την …αδικαιολόγητη καθυστέρηση έναρξης των  Σχολείων Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Σώματος εξαντλήθηκαν και μαζί με αυτές και η δική μας υπομονή. Για μία ακόμα φορά οι δεσμεύσεις για έναρξη των ΣΕΑΛΣ αποδεικνύονται λόγια του αέρα και η πολιτική ηγεσία είναι αναμφίβολα έκθετη. Έχει ήδη συμπληρωθεί χρόνος από την ημέρα που ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης είχε αναλάβει τη ρητή υπόσχεση για έναρξη των Σχολείων. Μία υπόσχεση που έμεινε μετέωρη, καταδικάζοντας με τον τρόπο αυτό μία νευραλγική υπηρεσία δεδομένου ότι εδώ και έξι ολόκληρα χρόνια δεν έχουν εκπαιδευτεί νέα στελέχη στο ΚΕΑ,  με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την συνέχιση της λειτουργίας μίας αξιόμαχης υπηρεσίας.

Και όλα αυτά όταν οι διαδικασίες εκπαίδευσης για άλλες υπηρεσίες «τρέχουν» απρόσκοπτα την τελευταία διετία. Αυτό αναπόφευκτα μας κάνει να κάνουμε δεύτερες σκέψεις και να διερωτηθούμε δημόσια κύριε Υπουργέ: Μήπως κάποιοι μεθοδεύουν το μπλοκάρισμα της έναρξης των Σχολείων Ειδικών Αποστολών Λμενικού Σώματος; Μήπως πίσω απ’ όλη αυτή την καθυστέρηση υποκρύπτονται σκοπιμότητες; Μήπως ορισμένοι επιδιώκουν να ναρκοθετήσουν το μέλλον της υπηρεσίας, βάζοντας «τρικλοποδιά» σε νέα στελέχη που ονειρεύονται την ένταξη τους στα ΚΕΑ.

Ζητάμε από τον Υπουργό ξεκάθαρη και ειλικρινή απάντηση. Αν όλα αυτά είναι μόνο εικασίες και καχύποπτα σενάρια, τότε ας βγει δημοσία και ας ανακοινώσει την ημερομηνία οριστικής έναρξης του Σχολείου. Διαφορετικά, έχουμε κάθε δικαίωμα να μιλάμε για εμπαιγμό.

 

 

 

Γιώργος Σφακιανακης πρόεδρος λιμενικών ανατολικής Κρήτης









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια