Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι 7 υποχρεώσεις του Σεπτεμβρίου σε εφορία, δήμους, πολεοδομίες, τράπεζες: Αναλυτικά οι προθεσμίες


Θα έρθουμε για πρώτη φορά αντιμέτωποι φέτος με πληρωμή δύο φόρων ταυτόχρονα: και ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος. Θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία τακτοποίησης των αυθαιρεσιών στις πολεοδομίες καθώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα ναι μεν δεν θα κλείσει από τον Οκτώβριο αλλά τα πρόστιμα τακτοποίησης θα γίνουν κατά 20% περισσότερα.

Αντίστοιχα, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να εμφανιστούν και τα αδήλωτα τετραγωνικά στην πλατφόρμα των δήμων. Ούτε αυτή η πλατφόρμα –η οποία αποδείχτηκε πραγματικό χρυσάφι για τους δήμους- θα κλείσει αλλά και πάλι αναμένεται ότι η απαλλαγή από πρόστιμα και προσαυξήσεις θα κοστίσει περισσότερα.

Τέλος Σεπτεμβρίου, εκπνέει και η προθεσμία για την ένταξη στο πρόγραμμα "Γέφυρα" με την οποία διασφαλίζεται η επιδότηση για την αποπληρωμή των δανείων ενώ δίνεται και μια ευκαιρία για τακτοποίηση του δανείου σε συμφωνία με την τράπεζα. Στο ενδιάμεσο, μέχρι τις 23/09 θα πρέπει να υποβληθούν και οι δηλώσεις… Covid από τους ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να εισπράξουν ένα μέρος από τα σπασμένα για το κούρεμα που έχουν υποστεί στο εισόδημά τους από ενοίκια. Σεπτέμβριος: Ο μήνας "φωτιά" μόλις ξεκίνησε.

Μετά και την χθεσινή επεισοδιακή ημέρα, ο αριθμός των δηλώσεων που υποβλήθηκαν, έφτασαν κοντά στα 6,4 εκατομμύρια αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι το ποσό που βεβαιώθηκε, ανήλθε στα 3,5 δις. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η κάθε δόση που θα πληρώνουμε από τέλος Σεπτεμβρίου μέχρι και τέλος Φεβρουαρίου, θα είναι της τάξεως των 440 εκατ. ευρώ.

 https://www.thetoc.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια