Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φυλάκιση 6 μηνών στον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ για την "βόλτα" του κρατούμενου


Αθώος για τις δύο πρώτες κατηγορίες σχετικά με την απελευθέρωση κρατουμένου κρίθηκε ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που σήμερα δικάστηκε γιατί, τον περασμένο Νοέμβριο, έβγαλε κρατούμενο από το κρατητήριο όπου βρισκόταν στο πλαίσιο σύλληψης μετά από ελέγχους για ηχορρύπανση. Ο αξιωματικός κρίθηκε ένοχος ωστόσο, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών οπότε πλέον η υπόθεση θα κριθεί στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Το δικαστήριο δε δέχθηκε ότι ο αξιωματικός πήρε τον κρατούμενο για να του δώσει πληροφορίες όπως ισχυρίστηκε, αλλά για να τον ανακουφίσει από το στρες της κράτησης.

Στο εδώλιο κάθισε και ο αρχιφύλακας που εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας το βράδυ εκείνο. Ο αρχιφύλακας αθωώθηκε για όλες τις αποδιδόμενες κατηγορίες - ελευθέρωση και απόδραση κρατουμένου και παράβαση καθήκοντος.

Σε δηλώσεις της η δικηγόρος του αρχιφύλακα, Αλεξάνδρα Σπανάκη ανέφερε την ικανοποίηση της για την απόφαση του δικαστηρίου, υπογραμμίζοντας ότι ο εντολέας της σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να απελευθερώσει κρατούμενο ή να παραβιάσει το υπηρεσιακό του καθήκον.


https://www.cretalive.gr










Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν τον έπαιρνε σπίτι κανένας Γενικός Γραμματέας τι θα γινόταν; λέω εγώ τώρα,οχι ότι συναιβει. Μια υπόθεση κάνω. Μήπως ο αξιωματικός ανέβαινε στη Διεύθυνση και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι μετάθεση στην πιο βυσματικη υπηρεσία;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πως αφού αθωώθηκε για την απελευθέρωση κρατουμένου, υπάρχει παράβαση καθήκοντος???
Πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται εδώ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δικαστές βάζουν το αγγούρι στον άλλο και τον αφήνουν να δικαιωθεί στο εφετείο...
Μεγάλοι άπατοι όλοι τους....
Ελλάδα το μεγαλείο σου!!!!!