Φυλάκιση 6 μηνών στον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ για την "βόλτα" του κρατούμενου


Αθώος για τις δύο πρώτες κατηγορίες σχετικά με την απελευθέρωση κρατουμένου κρίθηκε ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που σήμερα δικάστηκε γιατί, τον περασμένο Νοέμβριο, έβγαλε κρατούμενο από το κρατητήριο όπου βρισκόταν στο πλαίσιο σύλληψης μετά από ελέγχους για ηχορρύπανση. Ο αξιωματικός κρίθηκε ένοχος ωστόσο, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών οπότε πλέον η υπόθεση θα κριθεί στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Το δικαστήριο δε δέχθηκε ότι ο αξιωματικός πήρε τον κρατούμενο για να του δώσει πληροφορίες όπως ισχυρίστηκε, αλλά για να τον ανακουφίσει από το στρες της κράτησης.

Στο εδώλιο κάθισε και ο αρχιφύλακας που εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας το βράδυ εκείνο. Ο αρχιφύλακας αθωώθηκε για όλες τις αποδιδόμενες κατηγορίες - ελευθέρωση και απόδραση κρατουμένου και παράβαση καθήκοντος.

Σε δηλώσεις της η δικηγόρος του αρχιφύλακα, Αλεξάνδρα Σπανάκη ανέφερε την ικανοποίηση της για την απόφαση του δικαστηρίου, υπογραμμίζοντας ότι ο εντολέας της σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να απελευθερώσει κρατούμενο ή να παραβιάσει το υπηρεσιακό του καθήκον.


https://www.cretalive.gr

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Αν τον έπαιρνε σπίτι κανένας Γενικός Γραμματέας τι θα γινόταν; λέω εγώ τώρα,οχι ότι συναιβει. Μια υπόθεση κάνω. Μήπως ο αξιωματικός ανέβαινε στη Διεύθυνση και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι μετάθεση στην πιο βυσματικη υπηρεσία;

Ανώνυμος είπε...

Πως αφού αθωώθηκε για την απελευθέρωση κρατουμένου, υπάρχει παράβαση καθήκοντος???
Πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Δικαστές βάζουν το αγγούρι στον άλλο και τον αφήνουν να δικαιωθεί στο εφετείο...
Μεγάλοι άπατοι όλοι τους....
Ελλάδα το μεγαλείο σου!!!!!