Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συλλήψεις Αντιτρομοκρατικής: Ποιο στοιχείο συνδέει τον 42χρονο με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών


Στοιχείο, που συνδέει τον 42χρονο, τον οποίο συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, λίγο πριν μπει στην αποθήκη τού Κουκακίου με τα εκρηκτικά, με την οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, εντόπισαν τα εξειδικευμένα στελέχη των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση βρήκαν στο σπίτι του, σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, αποθηκευμένη την προκήρυξη με την ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα στο ΣΕΒ, με ημερομηνία προγενέστερη της δημοσίευσης του κειμένου στο Indymedia.

Οι έρευνες των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται για την ταυτοποίηση πιθανών συνεργών και τον εντοπισμό και άλλου χώρου, όπου πιθανόν είναι κρυμμένο το καλάσνικοφ-ταυτότητα τής Οργάνωσης.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) αναφορικά με τη σύλληψη 42χρονου ημεδαπού, την 23-09-2020, γνωρίζονται τα ακόλουθα:

από την έως σήμερα εξέταση από το αρμόδιο εργαστήριο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ψηφιακών πειστηρίων, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια έρευνας στην οικία του, διαπιστώθηκε να υφίσταται αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, έγγραφο σε μορφή « PDF», το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», αναφορικά με βομβιστική επίθεση της εν λόγω οργάνωσης στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), η οποία έλαβε χώρα την 24-11-2015,

από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή « PDF» την 05-01-2016 και ώρα 21:32 (τοπική ώρα Ελλάδας),

επιπρόσθετα, η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο «https://athens.indymedia.org», πραγματοποιήθηκε την 06-01-2016 και ώρα 00:46 (τοπική ώρα Ελλάδας). Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης ενας αναγνωστης είπε…
Ρε σεις αυτή την βλακεία με τα metadata δεν θα την χρησιμοποιούσε για στοιχείο ουτε ο Σφακιανάκης (που κατα κοινή ομολογία ήταν τεχνολογικά αναλφάβητος).

Διαβάστε μια εδώ αναλυτικά γιατί δεν στέκει με την καμία η ανοησία της ΔΑΕΕΒ : https://twitter.com/nada_over_drive/status/1311343010563661827