Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ορειβάτης έπεσε σε γκρεμό 30 μέτρων στην Γκιώνα



Δύσκολες ώρες για έμπειρο 46χρονο ορειβάτη - πεζοπόρο το απόγευμα της Κυριακής στην ορεινή Γκιώνα που από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε στο κενό και κατακρημνίστηκε σε γκρεμό 30 μέτρων μπροστά στα μάτια της παρέας του.


Το συμβάν σημειώθηκε λίγο πριν από τις 16:30 στη θέση «Μνήματα» στην περιοχή «Πυραμίδες» της Γκιώνας και αμέσως σήμανε συναγερμός στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Φωκίδας. Ο ορειβάτης φέρεται να γλίστρησε σε μονοπάτι, ωστόσο στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του και παρά το βαθύ τραύμα στο κεφάλι και κάποιες εκδορές στο υπόλοιπο σώμα, δεν έχασε τις αισθήσεις του. Από την πτώση έσπασε το προστατευτικό κράνος που φορούσε και φαίνεται ότι αυτό του έσωσε τη ζωή.

Με τη βοήθεια των δύο φίλων του (μιας γυναίκας και ενός άνδρα) που ήταν επίσης σωστά εξοπλισμένοι και έμπειροι, ανέβηκε και πάλι στο μονοπάτι ενώ ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική που βρέθηκε στο σημείο με 12 πυροσβέστες. Επικεφαλής ήταν ο Διοικητής ΔΙΠΥΝ Φωκίδας Πύραρχος Αντώνης Μίχας που έχει μεγάλη εμπειρία και από το συγκεκριμένο βουνό και από διασώσεις σε δύσκολα σημεία.

Με τη βοήθεια των Πυροσβεστών ο 46χρονος έφτασε στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον περίμενε να τον διακομίσει στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας για την περαιτέρω εξέταση του τραύματος στο κεφάλι. Η τριμελής παρέα είχε ξεκινήσει από την Αθήνα για πεζοπορία και ορειβασία στο βουνό της Γκιώνας.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια