Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτός είναι ο 22χρονος ειδικός φρουρός που κατηγορείται ότι εκβίασε και άρπαξε €40.000 από επιχειρηματία

eidikos-frouros-arthro
Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση του 22χρονου ειδικού φρουρού, που χθές το πρωί «μπούκαρε» στο σπίτι επιχειρηματία των νοτίων προαστίων και του άρπαξε 40.000 ευρώ με την απειλή ότι αν δεν του έδινε το ρευστό θα του «φύτευε» ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί, μέχρι χθες αργά το βράδυ χτένιζαν την περιοχή της Αργυρούπολης προκειμένου να εντοπίσουν το δεύτερο όπλο που κατείχε ο 37χρονος συνεργός του ειδικού φρουρού καθώς και ένα πτυσσόμενο γκλομπ, που χρησιμοποίησαν στην άγρια ληστεία του επιχειρηματία, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού οι ληστές πρόλαβαν να τα ξεφορτωθούν πριν πέσουν στην τσιμπίδα του νόμου. Παράλληλα, οι πληροφορίες λένε οτι τα ξημερώματα του Σαββάτου το δίδυμο, επιχείρησε να τρυπώσει στην οικία του επιχειρηματία, όμως την τελευταία στιγμή η «δουλειά» στράβωσε και έτσι αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν τη ληστρική έφοδο το πρωί της Δευτέρας.
IMG_7105

Η ιστορία της Αργυρούπολης, προκαλεί προβληματισμό στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. Και αυτό γιατί θεωρούν αδιανόητο ένας νεαρός, που δεν είχε καν συμπληρώσει χρόνο στο Σώμα (ήταν μόλις 8 μήνες με την τελευταία φουρνιά των 1.500), να επιδεικνύει τόσο ακραία παραβατική συμπεριφορά και να εμπλέκεται σε δύο άκρως σοβαρές υποθέσεις: Στη χθεσινή σκληρή ληστεία της Αργυρούπολης σε βάρος του εμπόρου αυτοκινήτων και στις 6 Απριλίου, σε μια περίεργη κατόπτευση έξω από το σπίτι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, όπου συνελήφθη από συναδέλφους του να περιφέρεται άσκοπα, έχοντας μάλιστα στη μηχανή του φάρους που είχαν κλαπεί από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ! Μάλιστα, οι εξηγήσεις που έδωσε, ότι δήθεν «τσέκαρε τα μέτρα ασφαλείας» του πολιτικού του προιστάμενου, δεν έπεισαν και έτσι στις 2 Μαΐου, ο νεαρός ειδικός φρουρός αποσπάστηκε στις πεζές περιπολίες.

Οι «Αδιαφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ψάχνουν σε βάθος τριετίας τη διαδρομή και τις επαφές του νεαρού. Από τις ειδικές δυνάμεις του Στρατού όπου υπηρέτησε και τις σχολές καράτε όπου πήγαινε από μικρή ηλικία και μάλιστα, έχει αποσπάσει και διακρίσεις, μέχρι τις διασυνδέσεις με άτομα που κινούνται στο χώρο του κοινού ποινικού δικαίου.
IMG_7104

Οι αξιωματικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων είναι πέπεισμένοι, οτι το παρελθόν του 22χρονου ειδικού φρουρού και το προφίλ του δεν ταιριάζει σε καμία περίπτωση με αυτό των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που κάθε μέρα δίνουν μάχη με την εγκληματικότητα στους δρόμους της Αθήνας. Ο ίδιος παρουσιάζει αρνητική στάση και ζητάει δικηγόρο λέγοντας χαρακτηριστικά «ήταν λάθος μου που πήγα να βγάλω μια δουλειά (σ.σ: εννοεί να συλλάβει έμπορο ναρκωτικών) ενώ ήμουν εκτός υπηρεσίας. Γνωρίζω ότι έχω μπλέξει, θέλω τον δικηγόρο μου». Την ίδια ώρα, ο 37χρονος συνεργός του, «τον δίνει» κανονικά λέγοντας οτι ο νεαρός γνώριζε ότι ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην εμπορία μεταχειρισμένων οχημάτων στα νότια προάστια, είχε χρήματα σπίτι και του είπε να πάνε να μπουκάρουν μέσα για να τα αρπάξουν εκβιάζοντας τον. Παράλληλα οι συνάδελφοι του ειδικού φρουρού που απο υπερασπιστής του νόμου έγινε παραβάτης, κάνουν έρευνες στο σπίτι του ιδίου όσο και του συνεργού του προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που αποκαλύπτουν και τεκμηριώνουν και άλλες σκοτεινές πτυχές της ζωής του.
Untitled-1

Σήμερα, ο ειδικός φρουρός και ο συνεργός του οδηγούνται στον εισαγγελέα ενώ και ο επιχειρηματίας είναι και αυτός κατηγορούμενος καθώς μετά από έρευνα των αρχών βρέθηκαν στο σπίτι του σακουλάκια κάνναβης και ζυγαριές ακριβείας, ενώ το συγκεκριμένο άτομο έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.

Δημήτρης Πώποτας - Άρια Καλύβα







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια