Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σήκωσε κούπα η ΕΛ.ΑΣ. στο πρωτάθλημα Ε.Δ. και Σ.Α. 2020



Η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας αναδείχθηκε πρωταθλήτρια καλαθοσφαίρισης Ανδρών στο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας 2020.

Το Πρωτάθλημα αυτό έγινε 23-25/09/2020 στο κλειστό Γυμναστήριο Πεύκης και την οργάνωση του είχε αναλάβει η Πολεμική Αεροπορία, σε συνεργασία με την Γραμματεία του Α.Σ.Α.Ε.Δ.

Ήταν το πρώτο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων που διεξήχθη, μετά την αναβολή και την ματαίωση πολλών άλλων αθλημάτων την περίοδο αυτή της Πανδημίας.

Στους αγώνες τηρήθηκε αυστηρά το πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α. για τον COVID 19.

 Οι αγώνες έγιναν χωρίς θεατές, ενώ κάθε αντιπροσωπευτική ομάδα είχε μέγιστο αριθμό 18 ατόμων, (αθλητές, προπονητές, συνοδούς). 

Η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας στον πρώτο αγώνα της την Τετάρτη 23/09/2020 αντιμετώπισε την ομάδα του Πυροσβεστικού Σώματος την οποία και νίκησε με 71-68.

Στον άλλο αγώνα της ημέρας αυτής η ομάδα του Στρατού Ξηράς νίκησε την Πολεμική Αεροπορία.

Την δεύτερη ημέρα των αγώνων την Πέμπτη 24/09/2020 η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας νίκησε την ομάδα του Στρατού Ξηράς με 85-80.

Στον άλλο αγώνα της δεύτερης ημέρας η ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας νίκησε την ομάδα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Την τρίτη και τελευταία ημέρα των αγώνων (24/09/2020) η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας νίκησε και την ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας με 73-66. 

Στον άλλο αγώνα της τελευταίας ημέρας η ομάδα του Πυροσβεστικού Σώματος νίκησε την ομάδα του Στρατού Ξηράς.

Στην κατάταξη η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν πρώτη και αήττητη με τρεις νίκες σε τρεις αγώνες.

Στην δεύτερη θέση κατατάχθηκε η ομάδα του Στρατού Ξηράς  που ισοβάθμησε με την ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και την ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας έχοντας και οι τρεις ομάδες μία νίκη και δύο ήττες.

 Η ομάδα του Στρατού Ξηράς έχοντας καλύτερη διαφορά πόντων στους μεταξύ των αγώνες κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ με τον ίδιο τρόπο η Πυροσβεστική Υπηρεσία περιορίσθηκε στο χάλκινο μετάλλιο, αφήνοντας εκτός βάθρου την διοργανώτρια πολεμική Αεροπορία. 

Βέβαια λόγω των μέτρων δεν έγινε τελετή έναρξης, τελετή λήξης, ούτε απονομή επάθλων με τον γνωστό τρόπο και τα έπαθλα παραδόθηκαν στους αρχηγούς αποστολής των ομάδων.

Από την ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας δεν υστέρησε κανένας, όμως μνεία πρέπει να γίνει στον

 αρχηγό της ομάδας τον Α/Β΄ Νίκο Θωμά που ήταν πρώτος στις ασίστ (τελικές πάσες) και αγωνίσθηκε σχεδόν 40 λεπτά σε όλους τους αγώνες,

Τον Α/Β΄ Θέο Σεραφείμ που ήταν πρώτες σε Ριμπάουντ και κοψίματα (τάπες)

Τον Υ/Β΄ Τσούτσο Νίκο ο οποίος στον τελευταίο αγώνα που κλείδωσε την πρώτη θέση καίτοι αγωνιζόμενος στην θέση 4 και 5 πέτυχε 5 τρίποντα!    

Στην ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας αγωνίσθηκαν και οι:

Υ/Α΄ Κουπίδης Θεμιστοκλής, Υ/Β΄ Αρκουμάνης Αλέξανδρος, Αρχ/κας Βελιζιώτης Νικόλαος, Αρχ/κας Κανέλλης Παντελεήμων, Υπαρχ/κας Παπαδόπουλος Γεώργιος, Υπαρχ/κας Δραγάνης Θωμάς, Υπαρχ/κας Κωνσταντώνης Αναστάσιος, Αστ/κας Ακρίβος Ευάγγελος, Αστ/κας Σκορίλας Ευάγγελος, Αστ/κας Αναγνωστόπουλος Χρήστος, Ε.Φ. Σκόνδρας Παναγιώτης.

Προπονητές της ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας που καθοδήγησαν την ομάδα με υποδειγματικό τρόπο ήταν οι μεγάλες μορφές του αθλήματος Α/Α΄ Αριδάς Παναγιώτης και Α/Α΄ Σκροπολίθας Γιώργος.

Αρχηγός αποστολής της ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν ο Διοικητής της Υ.Φ.Α.Α. Ολυμπιονίκης της πάλης Α/Α΄ Δεσκουλίδης Ηρακλής.                         

 

 










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια