Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κλειστά για 2 μέρες τα δικαστήρια της Καρδίτσας – Φόβοι για μεγάλες καταστροφές – Πλημμυρισμένα τα ακροατήρια



Σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας βρίσκονται τα δικαστήρια της Καρδίτσας, μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας που χτύπησε καίρια την περιοχή. Οι καταστροφές είναι μεγάλες από την ένταση του φαινομένου και από αυτή την ένταση δεν γλίτωσε βέβαια ούτε το δικαστικό μέγαρο.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κάστας Τσιάρας ο οποίος είναι και βουλευτής Καρδίτσας, βρισκόταν ούτως ή άλλως στην περιοχή από την Παρασκευή και είναι στην πόλη προκειμένου να συντονίσει την κυβερνητική προσπάθεια να αποκατασταθούν οι ζημιές και βέβαια να αποζημιωθούν οι πολίτες.

Κλειστά

Η κατάσταση και στο δικαστικό μέγαρο είναι δύσκολη αφού η προϊσταμένη του δικαστηρίου της πόλης (λειτουργούν Πρωτοδικείο και Ειρηνοδικείο) κ.Κώστα με ανακοίνωσή της ζητεί από τους δικηγόρους, τους υπαλλήλους και τους πολίτες να μην πάνε στα δικαστήρια για τουλάχιστον δυο μέρες αφού δεν υπάρχει ούτε καν ρεύμα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της υπερχείλισης ποταμών στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Καρδίτσας , καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν κυρίως στις 18-9-2020 (κακοκαιρία «Ιανός») σας ενημερώνουμε ότι προς το παρόν είναι αδύνατη η ασφαλής λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας καθώς δεν είναι δυνατή η ηλεκτροδότησή του , έχουν εισχωρήσει ύδατα στο λεβητοστάσιο του και στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημ/κείου που στεγάζεται στο ισόγειο, υπάρχει δε έντονη επικάλυψη χώρων του από λάσπη.

Ακόμη δεν είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε τις ζημίες και το πότε θα είναι δυνατή η ασφαλής λειτουργία του , θεωρώντας ως πιθανή ημέρα επανεκτίμησης της κατάστασης σε συνεργασία με τη ΔΕΗ και έτερες υπηρεσίες την Τετάρτη 23-9-2020.

Εν αναμονή έκδοσης σχετικής Υπουργικής Απόφασης για την αναστολή των εργασιών όλων των Υπηρεσιών που στεγάζονται στο Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας παρακαλούνται οι δικηγόροι, πολίτες και υπάλληλοι του Δικαστικού Μεγάρου να μην προσέλθουν στο κτίριο αύριο 21-9-2020 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ που θα ορισθεί από κάθε υπηρεσία .

Στο Δικαστικό Μέγαρο θα εισέλθει μόνο το προκειμένου να καταγραφούν οι ζημίες και να διεκπεραιωθούν επείγοντα ζητήματα.

Καρδίτσα 20-9-2020

Η Πρόεδρος Πρωτοδικών Καρδίτσας και Προϊσταμένη των Υπηρεσιών του Πρωτοδικείου

Ολυμπία Κώστα»




Ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Η περιοχή πάντως χτυπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη από την κακοκαιρία ενώ μετράει και 3 χαμένες ανθρώπινες ζωές. Επίσης , όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι κάτοικοι, οι ζημιές είναι σε κάθε σπίτι και κάθε μαγαζί της περιοχής.

Ο κ. Τσιάρας , θα συντονίσει την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τρίτη στο Νομό Καρδιτσας.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύει κλιμάκιο υπουργών και κυβερνητικών στελεχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίκεινται ακόμη πιο διευρυμένα μέτρα στήριξης για το νομό Καρδίτσας, από εκείνα που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Οικονομικών.

Ανάμεσα στις προτάσεις του κ. Τσιάρα για την άμεση στήριξη των πληγέντων, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, είναι η μεγαλύτερη ενίσχυση των δήμων, η οποία φτάνει μέχρι και τα 4 εκατ. Ευρώ, αντί του 1 εκατ. Ευρώ που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Η υπουργική απόφαση για την αποζημίωση των πληγέντων θα υπογραφεί άμεσα και πιθανότατα αύριο το πρωί, προκειμένου να πιστωθούν άμεσα τα ποσά στους δικαιούχους.

Ενεργό ρόλο στην αποκατάσταση των ζημιών θα έχει ο Ελληνικός Στρατός, καθώς μετά από συνεννόηση του κ. Τσιάρα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο, θα αναλάβει τις επόμενες ημέρες την ανακατασκευή των γεφυρών που κατέρρευσαν.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια