Δίκη για τη δολοφονία Μακρή: Εμφανίστηκε άλλοθι 17 μήνες μετά


Με τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων, αδελφών Βουλγαρικής καταγωγής, θα συνεχίσει αύριο-εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- η δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας.

Σήμερα, ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν μάρτυρες υπεράσπισης, συγγενείς και φίλοι των κατηγορουμένων καθώς και ο τεχνικός σύμβουλος που έχει αναλάβει να εξετάσει το βιντεοληπτικό υλικό και τα άλλα ευρήματα της δικογραφίας από την πλευρά της υπεράσπισης.

Η μητέρα των δύο κατηγορουμένων εμφανίστηκε απόλυτα πεπεισμένη ενώπιον δικαστών και ενόρκων πως οι γιοι της δεν διέπραξαν τη στυγερή δολοφονία.

«Δεν πιστεύω ότι έχουν κάνει κάτι τέτοιο. Είμαι μητέρα και καταλαβαίνω» τόνισε στην κατάθεση της, προσθέτοντας πως έζησαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στον Καναδά.

Από την πλευρά της, η σύζυγος του φερόμενου εκτελεστή του Γιάννη Μακρή τόνισε πως πιστεύει πως ο σύζυγος της είναι αθώος.

Και οι δύο μάρτυρες υπεράσπισης ανέφεραν πως τα δύο αδέλφια ήρθαν στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2018 προκειμένου να εξετάσουν τις δυνατότητες που είχαν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην Ελλάδα στο χώρο της εστίασης.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως στο δικαστήριο, η κατάθεση γυναίκας, παιδικής φίλης των δύο κατηγορουμένων, η οποία επιχείρησε να δώσει άλλοθι στον έναν εκ των δύο.

Η μάρτυρας υποστήριξε πως την ημέρα και την ώρα της δολοφονίας βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με τον δεύτερο κατηγορούμενο ο οποίος κατηγορείται ότι συνέδραμε τον αδελφό του στην δολοφονία του επιχειρηματία.

Η μαρτυρίας της προκάλεσε τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις της έδρας και των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας οι οποίοι την ρωτούσαν, επιμόνως, γιατί δεν εμφανίστηκε νωρίτερα και επέλεξε να καταθέσει όσα γνωρίζει 17 μήνες μετά τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή.

Η μάρτυρας, δικαιολόγησε, το γεγονός αυτό, λέγοντας πως ήταν αρραβωνιασμένη και δεν ήθελε να το μάθει ο τότε σύντροφός της. “Ήμουν αρραβωνιασμένη, συζούσα με άλλον. Δεν μπορούσα να πω πως ήμασταν μαζί στο ξενοδοχείο. Τώρα δεν φοβάμαι πλέον, έχουμε χωρίσει με τον τότε σύντροφό μου” τόνισε η μάρτυρας στην κατάθεση της.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της μάρτυρος,ο δικηγόρος της οικογένειας Μακρή, Χαρ. Λυκούδης, με δήλωση του προς το δικαστήριο, επεσήμανε, μεταξύ άλλων: “Η ένορκη κατάθεση της μάρτυρος είναι ψευδής. 17 μήνες μετά τη σύλληψη του πρώτου κατηγορουμένου, ουδείς αθώος εμφανίζει άλλοθι για να παραπλανήσει το Δικαστήριο”.

 https://www.newsit.gr