Θεσσαλονίκη: Αυτόφωρες συλλήψεις 14 ατόμων στο πλαίσιο εφαρμογής αστυνομικών δράσεωνΗ Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

 

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας, Τροχαίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις δεκατεσσάρων (14) ατόμων ως εξής:

 

(4) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

(3) άτομα για περιπτώσεις κλοπής και απόπειρα κλοπής. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης δύο αλλοδαπών ηλικίας 38 και 51 ετών (αναφέρεται οτι ο δεύτερος στερείται εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή του στην ελληνική επικράτεια), οι οποίοι αφαίρεσαν τσαντάκι από θαμώνα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-μπαρ) και στην κατοχή τους βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, τραπεζικές κάρτες, έγγραφα και αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο από τρείς ανυποψίαστους πολίτες.

(4) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Μεταξύ αυτών και 51χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερις (4) αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε συνολικά σε ποινή κάθειρξης (18) ετών και ποινή φυλάκισης (22) μηνών, για απάτη, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και κλοπή.

(2) άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

(1) άτομο, για εμπλοκή σε τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό και εγκατάλειψη του τόπου ατυχήματος. Πρόκειται για 24χρονη ημεδαπή, η οποία ξημερώματα της (11-09-2020), κινούμενη με επιβατικό αυτοκίνητο συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσικλέτα και στη συνέχεια εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος χωρίς να προβεί στις κατά Νόμο απαραίτητες ενέργειες. Έπειτα από αναζητήσεις εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.