Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξαπατούσαν ηλικιωμένους- Πάνω από 12.000 ευρώ η λεία

Εξαπατούσαν ηλικιωμένους- Πάνω από 12.000 ευρώ η λείαΧωρίς τέλος είναι οι περιπτώσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, κυρίως ηλικιωμένων, από επιτήδειους οι οποίοι προσποιούνται άλλοτε τους υπαλλήλους της ΔΕΗ κι άλλοτε τους λογιστές ή άλλους επαγγελματίες. Οι δράστες βρίσκουν τον τρόπο για να μπουν σε σπίτια και στη συνέχεια αρπάζουν ό,τι βρουν, χρήματα και κοσμήματα.

Τέτοιες περιπτώσεις απάτης και κλοπών αποκάλυψαν, μετά από ενδελεχή έρευνα, αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ταυτοποιώντας ως δράστη έναν 50χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και απάτες κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ο 50χρονος, κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου-Αυγούστου του τρέχοντος έτους, εξαπάτησε συνολικά 9 άτομα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και των Σερρών. Η μέθοδός του ήταν η… συνήθης την οποία ακολουθούν πολλοί επιτήδειοι: Προσποιούμενος υπάλληλο της Δ.Ε.Η. ή συνεργείου είτε λογιστή συγγενικού προσώπου των ηλικιωμένων για το οποίο εκκρεμεί οικονομική οφειλή, τους έπειθε να μπει μέσα στο σπίτι τους, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσε χρηματικά ποσά και κοσμήματα. Σε δύο περιπτώσεις αφαίρεσε τραπεζικές κάρτες των θυμάτων του, με τις οποίες άλλος συνεργός του έκανε ανάληψη χρηματικού ποσού από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ηλικιωμένων.

Η συνολική λεία των δραστών υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

https://www.grtimes.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια