Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης: Απεγκλωβισμοί και 10 άτομα στο νοσοκομείο


Δώδεκα άτομα κατάφεραν να απομακρύνουν οι πυροσβέστες με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. από την πολυκατοικία στην οποία ξέσπασε πυρκαγιά λίγο πριν την 1 τα ξημερώματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και εξ αυτών οι 10 μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο, όπως ανέφερε ο υποστράτηγος και Συντονιστής Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, Σπύρος Βαρσάμης.
 

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Μάλιστα, από την επιχείρηση κατάσβεσης αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και δύο πυροσβέστες, χωρίς ωστόσο να διατρέχουν κάποιον επιπλέον κίνδυνο. 

Όπως περιέγραψε ο κ. Βαρσάμης σχετικά με την μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης και απεγκλωβισμου που στήθηκε απόψε, «σήμερα, 12.45 ειδοποιηθήκαμε για πυρκαγιά σε διαμέρισμα 3ου ορόφου στην οδό Σωκράτους 6 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Φτάνοντας στο σημείο διαπιστώσαμε ότι ένα διαμέρισμα καιγόταν ολοσχερώς, ο καπνός είχε κατακλύσει την οικοδομή και όλα τα διαμερίσματα που βρισκόταν στους πάνω ορόφους της επταόροφης οικοδομής. 

«Ξεκίνησε προσβολή της πυρκαγιάς τόσο εσωτερικά από το κλιμακοστάσιο όσο και εξωτερικά από το μπαλκόνι και παράλληλα έγινε η προσπάθεια απομάκρυνσης των ενοίκων. Έχουμε καταφέρει να απομακρύνουμε με ασφάλεια δώδεκα άτομα, εξ αυτών δέκα έχουν παραληφθεί από το ΕΚΑΒ με αναπνευστικά πρόβλημα και η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι υπό πλήρη έλεγχο «, δήλωσε ο κ. Βαρσάμης.  


https://www.grtimes.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια