Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η αναβολή του Πανελλαδικού Συνεδρίου έπρεπε να είχε αποφασιστεί την επόμενη ημέρα από την έκδοση της Κ.Υ.Α. και όχι 10 ημέρες μετά

Κορονοϊός: Τα μέτρα της αστυνομίας για το Πάσχα
Κείμενο συνδικαλιστών από την Ένωση Ρεθύμνου:  Βραδινές ώρες της 07-09-2020 πληροφορηθήκαμε ότι το 31ο Εκλογοαπολογιστικό Πανελλαδικό Συνέδριο, που είχε αποφασιστεί την 11-08-2020 από το Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2020, αναβάλλεται λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η πρόσφατη Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 3583/Β/28-8-2020) περί ανώτατου ορίου συμμετεχόντων σε δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις.

  Αξιοσημείωτο είναι ότι η σχετική Κ.Υ.Α. δημοσιεύτηκε την 29-08-2020 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και σχετικά με την πραγματοποίηση συνεδρίων ήταν απόλυτα ξεκάθαρη και δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνείας. Ανέφερε ότι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων σε οποιοδήποτε συνέδριο με φυσική παρουσία είναι τα πενήντα (50) άτομα, ενώ προσδιόριζε ότι τα μέτρα ΔΕΝ θα λήγουν πριν την 15-09-2020.

  Εκτιμούμε λοιπόν ότι η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ για την αναβολή του συνεδρίου δέκα ημέρες μετά και όχι την επόμενη ημέρα από την έκδοση της παραπάνω Κ.Υ.Α. δημιουργεί αδικαιολόγητα κατά την γνώμη μας τα παρακάτω θέματα και προβλήματα:

1.         Οι Αντιπρόσωποι της ΠΟΑΣΥ που θα συμμετείχαν στο Πανελλαδικό Συνέδριο προέρχονται από όλη την Ελλάδα, ενώ αρκετοί από αυτούς το διάστημα που μεσολάβησε από την έκδοση της ΚΥΑ έως την έκδοση της απόφασης αναβολής είχαν κανονίσει τον τρόπο με τον οποίο θα μεταβούν στο συνέδριο, εκδίδοντας ή ακόμα και πληρώνοντας τα εισιτήρια τους. Πως θα αποζημιωθούν τώρα αυτοί οι συνάδελφοι;

2.         Όπως η διοίκηση πρέπει να τηρεί  τους νόμους  και να εκδίδει έγκαιρα τις σχετικές διαταγές για την εβδομαδιαία υπηρεσία το ίδιο πρέπει να κάνει και η Ομοσπονδία όταν εκδίδει αποφάσεις τις οποίες πρέπει να εφαρμόσουν οι συνάδελφοι συνδικαλιστές κάνοντας χρήση συγκεκριμένων αδειών. 

3.         Η αναβολή του συνεδρίου πέντε ημέρες πριν την διεξαγωγή του, εκτός από την οικονομική επιβάρυνση όσων Αντιπροσώπων έσπευσαν να είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους, δημιουργεί και το ερώτημα εάν θα επιβαρύνει περαιτέρω τον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας από την ακύρωση των ξενοδοχείων και του χώρου διεξαγωγής του συνεδρίου.

   Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση που προωθείται από την Κυβέρνηση για την παράταση της θητείας των Διοικητικών Συμβουλίων, προτείνουμε το επόμενο συνέδριο της Ομοσπονδίας να πραγματοποιηθεί όταν θα αρθούν πλήρως οι περιορισμοί που επιβάλλει η πανδημία και το Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ να ασχοληθεί έως τότε ενεργά και δυναμικά με τα δίκαια και χρόνια αιτήματα των συναδέλφων μας.-

Ρέθυμνο 08/09/2020

ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ Στυλιανός

ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ Στέφανος

Αντιπρόσωποι ΠΟΑΣΥ Ρεθύμνου

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια