Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Τουρκία “μας παίζει” με όσα συμφωνήσαμε με την Αίγυπτο! Τι δείχνει η συμπεριφορά της και οι NAVTEX


Η άποψη μπορεί να χαρακτηριστεί “αιρετική”, γιατί είναι κόντρα σ’ όσα η κυβέρνηση υποστηρίζει. Το έχουμε ξαναγράψει, ότι η Τουρκία μπορεί να εμφανίζεται “θυμωμένη” με την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία, αλλά κανένας δεν μας εξηγεί, γιατί όλες οι κινήσεις της από τις 10 Αυγούστου που έβγαλε το Oruc Reis, είναι “κομμένες και ραμμένες”, σ΄ όσα Αθήνα και Κάϊρο συμφώνησαν!

Ακόμη και η νέα NAVTEX που εξέδωσε χθες δεν περιλαμβάνει περιοχή δυτικά του 28ου μεσημβρινού. Για να ΄μαστε ακριβείς, περνά μερικές δεκάδες μέτρα, κάτι που μπορεί να οφείλεται και σε λάθος υπολογισμό. Όμως και μ΄ αυτή τη NAVTEX, η Άγκυρα δείχνει ότι η ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία μάλλον δεν την ενοχλεί όσο κι αν δημόσια “φωνάζει”. Ο Τσαβούσογλου στις 10 Αυγούστου, είχε πει ότι η Τουρκία “δεν χάνει από τη συμφωνία”. Κερδίζει κάτι;

 Μια λογική σκέψη που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε παρατηρεί τις κινήσεις των Τούρκων από τις 10 Αυγούστου και μετά είναι ότι η Άγκυρα στοχεύει να ξεκινήσει συζητήσεις με την Ελλάδα για την περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού έχοντας ως δεδομένο τις παραχωρήσεις που η Ελλάδα έκανε στη συμφωνία με την Αίγυπτο.

Δηλαδή θα γίνει κάποιος συνδυασμός των αρχών της μέσης γραμμής με την αρχή της ισοδίκαιας μοιρασιάς σε σχέση με το συνολικό μήκος των ακτογραμμών της κάθε χώρας, στην περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού.

Κινούνται με τη λογική της σαλαμοποίησης, γιαβάς γιαβάς.

Πάγια τακτική της.

Η Τουρκία, συντηρεί την πίεση, ώστε να κάτσουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε για την εξεύρεση λύσης, τώρα που η διεθνής κοινότητα, μαζί και ο Τραμπ, της κάνουν έμπρακτες αβάντες σε όλα τα θέματα.

Το θέμα όμως είναι ένα: η Αθήνα τι σκέφτεται πραγματικά να κάνει;

 

https://www.militaire.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια