Οι «φαντομάδες της Ευρώπης» πιάστηκαν στο κέντρο της Αθήνας - Kαταζητούνταν για χρόνια από την Interpol

Οι «φαντομάδες της Ευρώπης» πιάστηκαν στο κέντρο της Αθήνας. Ένα νεαρο ζευγάρι Βούλγαρων «μακρυχέρηδων» που καταζητούνταν για χρόνια απο την Interpol γιατί με κινηματογραφικό τρόπο «ξάφριζαν» χοντρά πορτοφόλια στην Αυστρία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης παγιδεύτηκαν χθές το απόγευμα στα δίχτυα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας του Αερολιμένα Αθηνών.

Το ζευγάρι, που όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί ντυνόταν με ακριβά ρούχα και αξεσουάρ, επώνυμων οίκων του εξωτερικού, επισκεπτόταν μεγάλα malls και, αφού κατόπτευαν το χώρο και «στάμπαραν» τα θύματά τους, αφαιρούσαν με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις πορτοφόλια και τσάντες.

Στη συνέχεια, μετέβαιναν σε μηχανήματα τραπέζων και έκαναν αναλήψεις μετρητών. Το ντουέτο των Βούλγαρων, είχαν απασχολήσει την Ιντερπόλ για την διεθνή τους δράση ενώ στο παρελθόν είχαν εκτίσει ποινή φυλάκισης και έπρεπε να δίνουν το παρών από το 2015 στο Τμήμα Αγίου Δημητρίου. Κάτι το οποίο δεν έκαναν παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας του Ελευθέριος Βενιζέλος μετά απο χτυπήματα που είχαν κάνει στις περιοχές του Αμαρουσίου, της Γλυφάδας και της Βούλας, απο πληροφορίες κατάφεραν να τους εντοπίσουν και χθές το απόγευμα με μια οργανωμένη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας τους μπλόκαραν και τους πέρασαν χειροπέδες δίνοντας τέλος στη δράση τους.

«Πολλά συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Τμήματος Ασφαλείας του Αερολιμενα Αθηνών που υπέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο και δουλεύοντας πέραν του ωραρίου τους καθημερινά και συστηματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα την συγκεκριμένη υπόθεση κατάφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα που ήταν η σύλληψη των εν λόγω ατόμων» τονίζει στο protothema.gr ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αςτυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Ηλίας Βρέντας ο οποίος υπηρετεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.


Άρια Καλύβα - Δημήτρης Πώποτας

https://www.protothema.gr