Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Eρώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τα ροβλήματα στέγασης του στρατιωτικού προσωπικού


Διαβάστε την ερώτηση

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: Προβλήματα στέγασης του στρατιωτικού προσωπικού

Σύμφωνα με έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), επισημαίνονται τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ή και δημιουργούνται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από την αναστολή των προγραμματισμένων μεταθέσεών τους.

Πιο συγκεκριμένα τα στελέχη που έπρεπε να μετατεθούν κατά το διάστημα από 10 έως 24 Αυγούστου 2020, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τις οικίες που είχαν μισθώσει, στο βαθμό που είχε εγκριθεί η άδεια μετάθεσής τους ή η κανονική άδεια απουσίας τους, προκειμένου να αναζητήσουν νέα κατοικία στους τόπους μετάθεσής τους.

Η αναστολή όμως των μεταθέσεων, συνετέλεσε ώστε στελέχη να μείνουν χωρίς στέγη, αφού υπάρχει δυσκολία εξεύρεσης προσωρινής κατοικίας – κανείς δεν θα ενοικιάσει την οικία του για ολιγοήμερο χρονικό διάστημα. Ορισμένα από τα στελέχη αυτά μάλιστα επέλεξαν την προσωρινή λύση, της ενοικίασης δωματίων σε ξενοδοχεία ή άλλα καταλύματα, με αποτέλεσμα την πρόσθετη επιβάρυνση του οικογενειακού προγραμματισμού.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, με πρώτο αυτό της καταγραφής των περιπτώσεων που έμειναν χωρίς στέγη και στη συνέχεια την οικονομική αποζημίωση όλων των στελεχών που έχουν υποστεί οικονομική επιβάρυνση λόγω της αναστολής των προγραμματισμένων μεταθέσεών τους.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εξ αιτίας της αναστολής των μεταθέσεων;

 

Οι Βουλευτές

 

Παφίλης Θανάσης

 

Παπαναστάσης Νίκος

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια