Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού


Η κατάσταση με την πανδημία του κοροναϊού γίνεται πολύ επικίνδυνη, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη θυσιάζει τη δημόσια υγεία προς όφελος των καπιταλιστών του τουρισμού (ξενοδόχων, πλοιοκτητών, αερομεταφορέων).
 


 
Στον Πίνακα φαίνονται τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την περίοδο από τις 16 Ιούλη μέχρι τις 7 Αυγούστου. Ο ΕΟΔΥ, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε γράψει, συγκαλύπτει την πραγματική κατάσταση της πανδημίας, η οποία είναι χειρότερη. Προτού, όμως, σχολιάσουμε τα στοιχεία του Πίνακα, κρίνουμε σκόπιμο να θυμίσουμε μερικά πράγματα.
 

 
Ενώ η κατάσταση που επικρατεί σε πέντε βαλκανικές χώρες (Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία, Β. Μακεδονία, Αλβανία) είναι κρίσιμη για τους λαούς αυτών των χωρών, όπως αυτό αποτυπώνεται στον παραπάνω πίνακα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να κρατά ανοιχτά τα σύνορα για τους τουρίστες από αυτές τις χώρες, κάνοντας υποτυπώδη δειγματοληπτικό έλεγχο. Σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία, δειγματοληπτικός έλεγχος σημαίνει το πολύ μέχρι το 5% των εισερχόμενων! Οσοι ελέγχονται εισέρχονται και κυκλοφορούν στη χώρα ελεύθερα και μέχρι να βγει το αποτέλεσμα έχουν έρθει σε επαφή με πολλούς, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού και πολλά «ορφανά» κρούσματα.
 

 
Η ίδια και χειρότερη κατάσταση επικρατεί σε πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ισπανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία), όπως φαίνεται στον παραπάνω πίνακα. Παρολαυτά, η κυβέρνηση συνεχίζει να κρατά την ίδια εξαιρετικά χαλαρή στάση έναντι των τουριστών απ΄ αυτές τις χώρες.
 
Ας περάσουμε τώρα στην εξέταση των στοιχείων του πίνακα που αφορά τη χώρα μας.
 
Τα λεγόμενα εισερχόμενα κρούσματα, από τις 16 Ιούλη μέχρι τις 7 Αυγούστου, ανήλθαν σε 328. Στα Δελτία Τύπου που -με εντολή της κυβέρνησης- εκδίδει ο ΕΟΔΥ, μειώνει αυτά τα κρούσματα σε 190! Η πραγματικότητα, φυσικά, είναι χειρότερη, γιατί τα εισερχόμενα κρούσματα από τουρίστες είναι περισσότερα, καθώς ο έλεγχος είναι υποτυπώδης (δειγματοληπτικός) και επιτρέπεται η ελεύθερη κυκλοφορία των τουριστών μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των δειγμάτων που πάρθηκαν απ’ αυτούς.
 
Τα λεγόμενα ορφανά κρούσματα, για την ίδια περίοδο, ανήλθαν σε 492 (την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου έφτασαν τα 306, παρουσιάζοντας εκρηκτική άνοδο)! Από τότε ακόμα που ξέσπασε η πανδημία, ο ΕΟΔΥ δεν ανέφερε πόσα είναι τα «ορφανά» κρούσματα και εξακολουθεί να κάνει το ίδιο. Με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλοί ασυπτωματικοί και οι έλεγχοι είναι εξαιρετικά περιορισμένοι, ο αριθμός των 492 «ορφανών» κρουσμάτων είναι σίγουρα πολύ μικρός σε σχέση με την πραγματικότητα.
 
Η διασπορά του κοροναϊού, λόγω της εισόδου τουριστών στη χώρα μας, είναι πολύ μεγάλη. Ομως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να υποβαθμίζει τον τεράστιο κίνδυνο αυτής της διασποράς από το άνοιγμα της χώρας στον τουρισμό και να ρίχνει την ευθύνη στον ελληνικό λαό: ότι δε φορά μάσκα, δεν παίρνει μέτρα ατομικής υγιεινής, ότι συνωστίζεται.
 
Είναι προφανέστατο πλέον ότι η κυβέρνηση κρατά αυτή τη στάση, γιατί ενδιαφέρεται για τα κέρδη των καπιταλιστών ξενοδόχων και των καπιταλιστών στις μεταφορικές επιχειρήσεις, ακτοπλοΐα και αερομεταφορές, όπου επιτρέπεται πληρότητα 100%! Και βέβαια, αρωγός της κυβέρνησης είναι η περιβόητη επιστημονική επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τα μέλη της οποίας έχουν βάλει τις επιστημονικές τους γνώσεις στην υπηρεσία του κεφαλαίου, θυσιάζοντας την υγεία του ελληνικού λαού.
 
Θα το επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά: εδώ και τώρα να κλείσουν τα σύνορα στον εξωτερικό τουρισμό και να γίνουν μαζικά μοριακά τεστ. Οι καπιταλιστές των ξενοδοχείων, των καραβιών και των αεροπλάνων έχουν συσσωρεύσει τεράστιο πλούτο από τα κέρδη των προηγούμενων χρόνων και έτσι μπορούν να καταβάλουν πλήρη μισθό και ασφαλιστικές εισφορές στους εργάτες και εργαζόμενους που απασχολούσαν πέρυσι.

Σάββατο 08 Αυγούστου 2020

eksegersi.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια