Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νίκος Καραδήμας: Η έκδοση νέων συνταξιοδοτικών πράξεων είχε αρκετό ενδιαφέρον


Δημοσιεύουμε ανάρτηση τού Νίκου Καραδήμα: Η έκδοση νέων συνταξιοδοτικών πράξεων είχε αρκετό ενδιαφέρον. Όπως επίσης και τα εξανεμισθέντα στους πέντε ανέμους καθυστερούμενα!

Μάλλον ώς καθυστερημένα θα έπρεπε να χαρακτηριστούν αν ο όρος είναι δόκιμος.

Τα συμπεράσματα πολλά και ανεξήγητα.

Όντως η αποπληρωμή του στρατού έπαιξε σημαντικό ρόλο για την διαμόρφωση ενός αξιοπρεπούς ποσοστού αναπλήρωσης.

Η μη εκδήλωση ενδιαφέροντος για αποπληρωμή της θητείας κατέγραψε πολλές και δυσάρεστες συνέπειες.

Η πρόθεση στο παρελθόν για αποπληρωμή του στρατού είναι θετικό σημάδι με τα παλιά ποσοστά του 6,67%.

Με τα σημερινά ποσοστά του 20% είναι πλέον ασύμφορος με ορατό τον κίνδυνο η απόσβεση σε απόπειρα πληρωμής να ανάγεται σε μακροοικονομικά πενιχρά οφέλη...

Η μη αποπληρωμή δυστυχώς και η απροθυμία των αρχών για ενημέρωση και της φυσικής και της συνδικαλιστικής ηγεσίας έφερε στο φώς τις δυσάρεστες συνέπειες. Συγκεκριμένα: το ποσοστό αναπλήρωσης πέφτει πολύ χαμηλά. Ενδεχομένως και κατα μία τετραετία.

Αφενός αφαιρείται ισόχρονο μέρος της πραγματικής υπηρεσίας ανάλογο της διάρκειάς της. (Π.Χ. αν κάποιος δεν αποπλήρωσε την στρ. Θητεία αντίστοιχο χρονικό διάστημα απο την πραγματική υπηρεσία αφαιρείται. Επιπλέον τα δυο χρόνια γίνονται τέσσερα γιατι ως απλήρωτη δεν λογίζεται).

Αποτέλεσμα αυτών είναι ακόμα και ένας υποστράτηγος να υπολείπεται συνταξιοδοτικά ακόμα και Α/Β. Παρατηρώντας συντ. Πράξεις διαπιστώνεται οτι οι μ.ο. αποδοχών να είναι σχεδόν ταυτάριθμοι στους προανφερόμενους βαθμούς.(παραμένει αδιευκρίνιστο αν για τον υπολογισμό του μ.ο των αποδοχών η διετία αυτή η αντίστοιχο χρονικό διάστημα θητείας πως υπολογίσθηκε;)

Για τους Αρχ/κες μ.π.σ. η απονομή των δυο καταληκτικών εν συντάξει βαθμών στοιχίζει ακριβά!

Τέλος τα 44 χρόνια συνολικής υπηρεσίας( πραγματική υπηρεσία Ι.Κ.Α, στρατός) είναι το οριακό χρονικό σημείο που τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου να υπερισχύουν του νόμου Βρούτση διότι πάνω απο 40 έτη το ποσοστό αναπλήρωσης είναι 0,5 % κατ έτος ενώ με τις προηγούμενες διατάξεις ήταν 2% το οποίο διορθώνεται μόνο στην τετραετία 36-40 έτη.

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια