Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΕΘΑ:Χιροσίμα και Ναγκασάκι - Άσβεστη μνήμη και διαρκείς αγώνες για την καταδίκη του ιμπεριαλισμού

Ανακοίνωση της Κίνησης Απόστρατων Αστυνομικώνα

Συμπληρώνονται στις 6 Αυγούστου, 75 χρόνια από τη μέρα που ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός διέπραξε ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, με τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας. Ένα έγκλημα που επανέλαβε και τρεις μέρες αργότερα, στις 9 Αυγούστου 1945, στο Ναγκασάκι. Τα προσχεδιασμένα αυτά εγκλήματα κατά του λαού της Ιαπωνίας από το μακελλάρη πρόεδρο Τρούμαν και τους αμερικανούς δολοφόνους, δεν ήταν αναγκαιότητα που επέβαλαν οι συνθήκες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος είχε ήδη κριθεί, με την κατάρρευση των δυνάμεων του άξονα. Ήταν η επίδειξη ισχύος των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ ενάντια στους λαούς της γης και η τρομοκράτηση του παγκόσμιου εργατικού κινήματος που με επικεφαλής την ΕΣΣΔ είχε νικήσει το φασισμό-ναζισμό.

Φέτος, τιμούμε τις δεκάδες χιλιάδες θύματα της καταστροφής στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ενώ ο ιμπεριαλισμός απεργάζεται διαρκώς σχέδια σε βάρος των λαών. Οι πόλεμοι, η φτώχεια, η εξαθλίωση, η προσφυγιά ταλαιπωρούν τους λαούς όλης της υφηλίου. Οι ανταγωνισμοί μεταξύ των ιμπεριαλιστών δυνάμεων για το μοίρασμα και τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών εντείνονται.  ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε οξύνουν τις αντιπαραθέσεις τους με την Κίνα και τη Ρωσία, ενώ στο δρόμο των διενέξεων ,κινούνται και οι περιφερειακές δυνάμεις.

Στους ανταγωνισμούς αυτούς εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά η χώρα μας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου στην ευρύτερη περιοχή. Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μετατρέψει την πατρίδα μας σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση που χρησιμοποιείται ενάντια στους άλλους λαούς. Καθιστούν τη χώρα μας αποθετήριο πυρηνικών όπλων και δημιουργούν πρόσθετους κινδύνους κατά του λαού μας. Παράλληλα, αυξάνουν τις δαπάνες για εξοπλισμούς που εξυπηρετούν κατά βάση τις Νατοϊκές ανάγκες, ενώ ο λαός μας φτωχοποιείται.

Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων ότι οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. αποτελούν ασπίδα προστασίας για τον ελληνικό λαό, καθημερινά καταρρέουν μπροστά στην επιθετικότητα της Τουρκίας που αμφισβητεί τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας. Η αποθράσυνσή της υποβοηθείται από τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών που επιδιώκουν τη συνεκμετάλλευση στην ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ και την επικύρωση της διχοτόμησης της Κύπρου. Προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να οδηγήσουν σε νέες περιπέτειες το λαό μας.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, η κυβέρνηση φρουρεί στην Αθήνα, το άγαλμα του μακελλάρη Τρούμαν, σύμβολο του ιμπεριαλισμού, της φρίκης και του θανάτου, ενώ απαγορεύει τις διαδηλώσεις για να μην μπορεί ο λαός να εκφράσει τις διαμαρτυρίες του, τα αντιπολεμικά και φιλειρηνικά του αισθήματα. Παράλληλα δημιουργεί και νέους κατασταλτικούς μηχανισμούς ελέγχου, φακελώματος και προληπτικής δράσης ενάντια στη ριζοσπαστικοποίηση του λαού, για να μην αμφισβητούνται ούτε και στο ιδεολογικό επίπεδο, οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου που τους στηρίζει.

Οι απόστρατοι αλλά και τα εν ενεργεία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, πρέπει να προβληματίζονται με αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας. Να συνειδητοποιήσουν ότι η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. δεν υπηρετεί την άμυνα και την ασφάλεια της πατρίδας και του λαού μας. Θα πρέπει και οι ίδιοι να αγωνιστούν για τα αιτήματα που βάζει και το λαϊκό κίνημα της πατρίδας μας.

             Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

             Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

             Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.

             Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.

             Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.

             Όχι στη μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

             Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

             Όχι στην καταστολή των αγώνων του λαού μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους.

 

Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, καταδικάζοντας τα εγκλήματα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, τιμώντας θα θύματα της καταστροφής  και εκφράζοντας την ανάγκη των αγώνων ενάντια στον ιμπεριαλισμό, καλούμε όλους τους απόστρατους να συμμετέχουν μαζί με το λαϊκό κίνημα, στις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ τις μέρες αυτές στην Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας μας.

Στην Αθήνα να βρεθούμε την Πέμπτη 6 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. στο Θησείο (σταθμός ΗΣΑΠ Θησείο) για να συμμετάσχουμε στη συγκέντρωση στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

 

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια