Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΛΑΣ: Σενάρια και ασκήσεις για την εφαρμογή του νέου νόμου για τις πορείες


Σενάρια και ασκήσεις για την εφαρμογή του νέου νόμου για τις πορείες, κάνουν το τελευταίο διάστημα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ. Μάλιστα, προγραμματίζεται από την Κατεχάκη και μεγάλη άσκηση επί χάρτου με συγκεκριμένο σενάριο πορείας που υποτίθεται ότι θα γίνεται στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στο οποία θα υπάρχει και ημερολόγιο ενεργειών.

Το φθινόπωρο δείχνει ότι θα είναι αρκετά «θερμό» και η απόφαση είναι να εφαρμοστεί κανονικά ο νόμος για τις πορείες και να μην μείνει στα «χαρτιά».

Στην ΕΛΑΣ γίνονται συνεχώς συσκέψεις και οι αρμόδιοι προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις διατάξεις του νόμου και φυσικά το πώς αυτός θα εφαρμοστεί στη πράξη και στο δρόμο.

Οι απορίες και τα ερωτήματα τους είναι πολλά και κυρίως για το τι θα πρέπει να κάνουν αν δεν έχει οριστεί υπεύθυνος πορείας αλλά και με ποιο τρόπο να περιορίζουν ομάδες διαδηλωτών σε μια λωρίδα κυκλοφορίας.

Τα πράγματα είναι, όπως φαίνεται, ακόμα πιο «θολά» όταν τα έχουν να διαχειριστούν πορείες αντιεξουσιαστών, όπου κατά το σύνηθες δεν υποβάλλεται ποτέ «σχέδιο πτήσης» της πορείας και φυσικά είναι από δύσκολο μέχρι αδύνατο να έρθει κάποιος σε επαφή με τον διοργανωτή της πορείας.


Μίνα Καραμήτρου

https://www.cnn.gr

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια