Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Παλικάρι της φακής ο φιρερίσκος''


Αναδημοσιεύουμε από eksegersi.gr

«Ενοχλήθηκαν οι μπολσεβίκοι από το άρθρο του N. Γ. Μιχαλολιάκου για το κόμμα της 4ης Αυγούστου» διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του νεοναζιστικού μορφώματος. Λόγος γίνεται για «άρθρο των αναρχοκομμουνιστών της Κόντρα, από το οποίο είναι εμφανής ο εκνευρισμός γιατί ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής παραμένει… σταθερός στις Ιδέες του και δεν αποκηρύσσει το παρελθόν του, όπως κάνουν τόσα και τόσα λαμόγια της “εθνικοφροσύνης” για να κερδίσουν μια θεσούλα στο σύστημα!» (φωτογραφίζει τον Κασιδιάρη).

 

Παραθέτει και εκτενές απόσπασμα από το άρθρο μας, στο οποίο, βέβαια, εμείς δεν εκφράσαμε καμιά ενόχληση για τη διαχρονική πίστη του στον εθνικοσοσιαλισμό. Πώς θα μπορούσαμε, άλλωστε, να ενοχληθούμε, όταν επιβεβαιώνει αυτό που τόσο καιρό υποστηρίζουμε και αποδεικνύουμε; Επισημάναμε μόνο ότι ο φίρερ της ΧΑ ομολογεί ότι ήταν και παραμένει εθνικοσοσιαλιστής, δηλαδή ναζιστής. Τα περί δικής μας ενόχλησης είναι μια κατασκευή του Μιχαλολιάκου, που φαίνεται πως τραβάει μεγάλο ζόρι και προσπαθεί -αν και παγανιστής- να ξεπλυθεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, την οποία γεμίζει με χαρτοπόλεμο.

 

Ομως, ο κουτοπόνηρος φιρερίσκος φρόντισε να μη συμπεριλάβει στο απόσπασμα που παρέθεσε, το σημείο του άρθρου μας που τον «τσούζει», ενόψει της δίκης που αντιμετωπίζει. Και για να δυσκολέψει όσους θελήσουν να αναζητήσουν την πηγή του δημοσιεύματος, γράφει λάθος το όνομα της ιστοσελίδας της Κόντρας (exegersi.gr αντί του ορθού eksegersi.gr). Θυμίζουμε αυτό το απόσπασμα που κάνει «τζιζ» για τον φιρερίσκο και τ’ άλλα γκεσέμια της ΧΑ:

 

«Ο Μιχαλολιάκος, με τον ύμνο του στο νεοναζιστικό μόρφωμα του Κ. Πλεύρη, που θεωρεί ιδεολογικό πατέρα του δικού του μορφώματος, ήρθε να υπενθυμίσει σε όλους, ότι ο ίδιος και η ΧΑ ήταν πάντοτε και εξακολουθούν να είναι εθνικοσοσιαλιστές. Και είναι η εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία, γνωστή για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχτηκαν στο όνομά της, που όπλισε το χέρι της νεοναζιστικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου και των ταγμάτων εφόδου που συγκρότησε, στη διάπραξη τόσων εγκλημάτων, μέρος των οποίων δικάζεται στην πολύχρονη δίκη που βαίνει προς το τέλος της».

 

Οσο για τη μη αποκήρυξη του παρελθόντος του από τον Μιχαλολιάκο… ας καγχάσουμε! Χρειάζεται μήπως να θυμίσουμε ότι αποκήρυξε τον εθνικοσοσιαλισμό, προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη και την απαγγελία κατηγοριών;

 

Στις 2 Οκτώβρη του 2013, στην πρώτη απολογία του ως κατηγορούμενος, ρωτήθηκε αν το περιοδικό Χρυσή Αυγή, στο οποίο κατά τη δεκαετία του ‘80 είχε κατά καιρούς δημοσιεύσει κείμενα, απηχούσε εθνικοσοσιαλιστικές αντιλήψεις και ειδικότερα αν τα κείμενα που δημοσίευσε ο ίδιος ομοίως απηχούσαν τέτοιες αντιλήψεις. Και απάντησε: «Απηχούσαν αντιλήψεις εθνικοσοσιαλιστικές τότε, δηλαδή προ 35ετίας, τις οποίες σήμερα δεν αποδέχομαι. Η Χρυσή Αυγή σε ιδεολογικό επίπεδο δεν έχει σχέση με το γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό του μεσοπολέμου αλλά εκφράζει ένα γνήσιο εθνικιστικό κίνημα».

 

Οταν εμφανίστηκε το 2013 στους ανακριτές, κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ο Μιχαλολιάκος φόρεσε το φερετζέ του «έλληνα εθνικιστή», αποκηρύσσοντας το νεοναζισμό ως… νεανικό (προ 35ετίας) αμάρτημα. Αποκήρυξε και τα τάγματα εφόδου, δηλώνοντας: «Κατηγορηματικά έχω δηλώσει στις τηλεοπτικές  εμφανίσεις τις οποίες είχα τη δυνατότητα να έχω ότι α) η Χρυσή Αυγή δεν είναι στρατός για να διαθέτει στολή και καταδικάζω αυτού του είδους τη συμπεριφορά και αμφίεση και τον συγκεκριμένο βηματισμό β) για τις λοιπές παράνομες πράξεις που μου αναφέρατε επίσης δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν τις υιοθετώ και δημόσια τις έχω καταγγείλει».

 

Τα έχουμε γράψει αναλυτικά όλ’ αυτά, σχολιάζοντας: η σταχυολόγηση αυτών των αναφορών, από δημόσιες εμφανίσεις του φίρερ Μιχαλολιάκου, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για τον εγκληματικό χαρακτήρα της ΧΑ, για το ποιος οργάνωσε τα τάγματα εφόδου και τι αποστολή τους ανέθεσε. Μίσος για τον ελληνικό λαό, μίσος για τους μετανάστες, μίσος διπλό για τους αντιφασίστες, γι'  αυτούς  που αποτελούν σπορά των νικητών του 1945, του σοβιετικού Κόκκινου Στρατού και των αντάρτικων κινημάτων που είχαν επικεφαλής τους τους κομμουνιστές.

 

Ενώπιον των ανακριτών, όμως, κωλοτούμπες, αποκηρύξεις, γαργάρες και ψέματα. Σύρσιμο γυμνοσάλιαγκα. Ψεύτικες δηλώσεις νομιμοφροσύνης, σε μια προσπάθεια να εμφανίσει τη ΧΑ σαν ένα φιλειρηνικό κοινοβουλευτικό κόμμα και να χτίσει για τον εαυτό του το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας στην επερχόμενη (τότε) δίκη. Την ίδια στάση κράτησε ο Μιχαλολιάκος και στην απολογία του στο δικαστήριο (αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

 

Το ότι εμείς, τόσο καιρό τώρα, ανατρέχουμε στα πραγματικά περιστατικά και στα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι ο Μιχαλολιάκος ήταν και παραμένει εθνικοσισιαλιστής και η ΧΑ ήταν και παραμένει ένα νεοναζιστικό μόρφωμα, μας επιβλήθηκε από την «κοτίστικη» στάση του στην ανάκριση και στο δικαστήριο και σε διάφορες συνεντεύξεις του όλο αυτό το διάστημα. Στάση με την οποία προσπαθούσε να αποφύγει την καταδίκη του ή -αν αυτό δεν καθίστατο δυνατό- να χτίσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

 

Επομένως, ένα μόνον ερώτημα προβάλλει πλέον: γιατί ο Μιχαλολιάκος κάνει ανάποδη κωλοτούμπα και αυτοπαρουσιάζεται πλέον ως ντούρος εθνικοσοσιαλιστής που ποτέ δεν εγκατέλειψε τις ιδέες του;

 

Πολλές σκέψεις μπορούν να γίνουν επ’ αυτού.

 

Σκέπτεται ότι η ακροαματική διαδικασία στη δίκη έχει ολοκληρωθεί και τα όσα λέει τώρα δεν μπορούν να εισαχθούν ως αποδεικτικά στοιχεία. Θα έπρεπε, όμως, να σκεφτεί ότι οι δικαστές είναι πολίτες, διαβάζουν τον Τύπο και εξακολουθούν να διαμορφώνουν την εκτίμησή τους για το αποδεικτικό υλικό, καθώς στο ελληνικό ποινικό σύστημα ισχύει η αρχή της ηθικής απόδειξης.

 

Το έχει πάρει απόφαση ότι δε θα γλιτώσει την καταδίκη και προσπαθεί να αυτοηρωποιηθεί ως εθνικοσοσιαλιστής, σβήνοντας το στίγμα από τις δηλώσεις αποκήρυξης και μετάνοιας που έχει κάνει ως τώρα. Δηλαδή, να πάει στη φυλακή σαν ήρωας και όχι σαν… «κερατάς και δαρμένος».

 

Αισθάνεται πίεση από τις συνεχείς διασπάσεις της ΧΑ και προσπαθεί να συγκρατήσει γύρω του το σκληρό πυρήνα των χρυσαυγιτών, υποσχόμενός τους ένα «νέο ξεκίνημα», πάντα με βάση τα νάματα του εθνικοσοσιαλισμού και τον ίδιο στο τιμόνι ως «Αρχηγό». Γι’ αυτό, άλλωστε καταφεύγει στον πατριάρχη του ελλαδικού εθνικοσοσιαλισμού Κ. Πλεύρη, μολονότι ο τελευταίος συνεργάζεται με το μόρφωμα του Λαγού. Εμφανιζόμενος ως ντούρος εθνικοσοσιαλιστής, της παλιάς γενιάς, με αναφορές στον Κ. Πλεύρη και στο «Κόμμα 4ης Αυγούστου», ο Μιχαλολιάκος προσπαθεί να περιθωριοποιήσει τον Κασιδιάρη, ο οποίος αποκηρύσσει φραστικά (και υποκριτικά, φυσικά, όπως αποδεικνύει η σβάστικα που έχει «χτυπήσει» στο μπράτσο του) τον εθνικοσοσιαλισμό, και να συσπειρώσει γύρω του τον σκληρό νεοναζιστικό πυρήνα (από τον Λαγό δεν αισθάνεται ιδιαίτερη απειλή).

 

Οχι πως μας ενδιαφέρουν τα κίνητρα του Μιχαλολιάκου ή μας εντυπωσιάζει η νέα κωλοτούμπα του. Δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται παλικάρι της φακής. Απλά, με τη δήλωσή του ότι ήταν και παραμένει εθνικοσοσιαλιστής («Μάλιστα… “Ναζιστικός” και ο δικέφαλος αετός και όσο για το σύμβολο του κόμματος της 4ης Αυγούστου, ναι πρόκειται για μια παραλλαγή του γνωστού Μαιάνδρου που χρησιμοποιεί σε άλλη του εκδοχή εδώ και δεκαετίες η Χρυσή Αυγή!», γράφει στο τελευταίο πόνημά του), σταματά κάθε σχετική συζήτηση. Εμφανίζεται ως αυτό που πραγματικά είναι… μέχρι την επόμενη κωλοτούμπα (παλιά του τέχνη κόσκινο).

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

 

eksegersi.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια