Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κορωνοϊός: Κυνήγι «απείθαρχων» με φόντο τα αυξημένα κρούσματα


Τη στιγμή που οι επιστήμονες επιμένουν πως η μοναδική λύση για την ανάσχεση του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού έγκειται αποκλειστικά στη σχολαστική τήρηση των μέτρων προστασίας, περιορισμού και της τήρησης των αποστάσεων από όλους, η πολιτεία φαίνεται πως βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με περιστατικά απειθαρχίας και αδιαφορίας ατόμων, που είτε «σπάνε» την καραντίνα κατά το δοκούν ενώ έχουν βρεθεί θετικοί στον Covid 19, είτε επιδεικνύουν αδιαφορία ως προς την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας.

Είναι χαρακτηριστικά τα περισταστικά, τόσο της 24χρονης που ταξίδεψε με πλοίο της γραμμής στη Σαντορίνης, για να... ξεσκάσει, ενώ ήταν θετική στον κορωνοϊό, όσο και της γυμνάστριας από τις Κυκλάδες, που «έσπασε» την καραντίνα, ενώ είχε νοσήσει και εθεάθη μέρες μετά να εργάζεται σε γυμναστήριο στην Αττική.

Η θέση που έχει εκφράσει από την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είναι σαφής: η αυστηρότητα αφορά στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των πολιτών απέναντι στον Covid 19.

 

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες δέκα ημέρες, μεικτά κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, του ΕΟΔΥ και της αστυνομίας. έχουν ξεκινήσει «καταδρομικές» επιχειρήσεις, με στόχο να ενταθούν οι έλεγχοι σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα της Μυκόνου, όπου υπήρξαν καταγγελίες για κρούσματα του κορωνοϊού, διενεργήθηκαν συνολικά 200 τεστ, από τα οποία ταυτοποιήθηκαν έξι κρούσματα - τρεις υπάλληλοι του ξενοδοχείου και τρεις πελάτες.

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια