Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

“Θα είχαμε καεί όλοι εδώ” - Δύο συλλήψεις για τη μεγάλη φωτιά στην Αγία Πελαγία


Τέλος καλό, όλα καλά στην Αγία Πελαγία: Οι φλόγες τέθηκαν υπό έλεγχο, και δύο άτομα συνελήφθησαν για τη φωτιά, ωστόσο ο πανικός και τα παράπονα των κατοίκων έχουν συνεχείς... αναζωπυρώσεις!

“Ο κόσμος έχει πανικοβληθεί, διότι δεν έχουμε από πού να ξεφύγουμε! Νιώθουμε λες και είμαστε αποκλεισμένοι” είπε στο Cretalive η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μαρίνα Καρούζου, που μέρες τώρα είχε κακό προαίσθημα: “Σκεφτόμουν κι έλεγα πως έτσι και αρπάξουμε φωτιά θα γίνουμε Μάτι εδώ πέρα! Έτσι ένιωθα. Έχουμε κινδυνεύσει πολλές φορές εδώ και δεν ξέρουμε πώς να φύγουμε!”.

 

 

“Θα είχαμε καεί όλοι εδώ!”

Μέσα στην αναμπουμπούλα, μέτρησαν η ψυχραιμία και τα γρήγορα αντανακλαστικά: “Υπήρξε κινητοποίηση από όλους. Να είναι καλά οι άνθρωποι. Απλά με το να μην μπορεί να κατέβει η Πυροσβεστική, χάθηκε και πήγε στα... βουνά! Πήγαν οι κάτοικοι να τους φέρουν, διότι δεν ήξεραν που να πάνε! Μετά που ήρθε η τροχαία, έριξαν τα κολωνάκια κάτω για να μπορούν να περνούν τα οχήματα από τον πρώτο κόμβο. Αλλιώς, θα είχαμε καεί όλοι εδώ!” περιγράφει η κ. Καρούζου. “Αν δεν λάβουν υπόψιν τους οι αρμόδιοι την επικινδυνότητα της κατάστασης, θα τρελαθούμε. Από την μία δεν έχουμε δουλειά, από την άλλη παθαίνουμε όλα αυτά. Θα μας προσέξει κανείς;” διερωτήθηκε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίας Πελαγίας.

 

Οι πυκνοί καπνοί τρόμαξαν και τους τουρίστες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τα επικίνδυνα σημεία, απαθανατίζοντας ωστόσο τις δύσκολες στιγμές που κι εκείνοι έζησαν.

“Είναι πού είναι λίγος ο κόσμος, κι εμείς προσπαθούμε να σταθούμε στα πόδια μας, δεν είναι και ο,τι καλύτερο για τους τουρίστες να βλέπουν αυτές τις εικόνες. “Δεν γίνεται αυτό το πράγμα, έλεος!” τόνισε η κ. Καρούζου.

Εν τω μεταξύ την Τετάρτη, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, - εξαιτίας της όλης κατάστασης - ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ άργησε να επέμβει για λογαριασμό μίας κοπέλας, η οποία είχε ατύχημα εντός της θάλασσας: Έπεσε από το σκάφος κι έσπασε τα πλευρά της. “Αν είχε πάθει κάτι πιο σοβαρό, τι θα γινόταν;” ήταν η εύλογη απορία της κ. Καρούζου.

 

Κρατούνται δύο άτομα

Στο μεταξύ, δύο άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο και της αυτοψίας που πραγματοποίησε κλιμάκιο του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής που διερευνά τα αίτια, στον τόπο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ντόπιους 65 και 73 ετών αντίστοιχα,  που εκτελούσαν στην περιοχή εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης σε υπαίθριο χώρο που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης οχημάτων επιχείρησης.

Μάλιστα οι δύο οδηγήθηκαν αρμοδίως με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι κρατούνται και σήμερα θα περάσουν από αυτόφωρο.

Του Αντώνη Παντινάκη

 

 https://www.cretalive.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια