Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ερώτηση για τα κρούσματα κορονοϊού στο στρατόπεδο νεοσυλλέκτων Αεροπορίας Στρατού


Ερώτηση για τα κρούσματα κορονοϊού στο στρατόπεδο νεοσυλλέκτων Αεροπορίας Στρατού «Περισσάκη» στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας κατέθεσαν προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.
 

Η Ερώτηση αναφέρει:
 

«Σύμφωνα με επιστολές νεοσυλλέκτων φαντάρων κρούσματα κορονοϊού έχουν επιβεβαιωθεί σε τέσσερις φαντάρους στο λόχο νεοσυλλέκτων, στο στρατόπεδο Αεροπορίας Στρατού “Περισσάκη” στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.
 

Οι φαντάροι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε απομόνωση και περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.
 

Το ΚΚΕ κατέθεσε την Ερώτηση 8678 στις 31 Ιούλη με θέμα τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των νέων στρατευμένων, από την πανδημία του κορονοϊού που παρουσιάζει αυξητική τάση, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις και μέτρα που η κυβέρνηση επιβάλλεται να λάβει.
 

Το ΚΚΕ θεωρεί, πριν η κατάσταση πάρει επικίνδυνες διαστάσεις, ότι επιβάλλεται έγκαιρα και ουσιαστικά η κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευμένων.
 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση:
 

1. Για τη μείωση του συγχρωτισμού στους θαλάμους και σε άλλους χώρους των στρατοπέδων;
 

2. Για την πραγματοποίηση, μόνιμα και σταθερά, απολυμάνσεων σε όλους τους χώρους των Ενόπλων Δυνάμεων, από επαγγελματικά συνεργεία;
 

3. Για την ύπαρξη υλικών και μέσων προστασίας από τον κορονοϊό σε όλους τους στρατευμένους και τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων;».
 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια