Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η μετάθεση ως μέσω “τιμωρίας¨ στο πυροσβεστικό σώμα και η ασύδοτη εφαρμογή του μέτρου της “επιφυλακής” - κείμενο αναγνώστη


Δημοσιεύουμε καταγγελία αναγνώστη του bloko.gr: Είδαμε όλοι πως η μετάθεση εν δυνάμει μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα μέτρο “τιμωρίας” στο Π.Σ. Πως “όταν έρθει το χαρτάκι” σβήνουν τα χρόνια που ήσουν όμηρος ως εποχικός, ακόμα και 20 χρόνια από 1998 “δεν μετράνε” σου λένε, δεν ήσουν “μόνιμος”.

 

Μόνιμος έγινες στα 43 σου χρόνια ενώ μπήκες 23 χρονών στο Σώμα. Άρα, θα πας μετάθεση, ακόμα και αν είσαι σε μια από τις πιο “εμπόλεμες” , από θέμα δασικών πυρκαγιών, περιφέρειες της Ευρώπης. Θα πας στην “Μύκονο”, εκεί θα είσαι χρήσιμος ενώ η Εύβοια και η Πελοπόννησος καίγονται. Θα πας, ενώ μετά από 20 χρόνια έκανες οικογένεια, δανείστηκες, έχτισες, αγόρασες, θα πας, έπρεπε να περιμένεις σου λένε, να κρατήσεις την ζωή σου σε αναμονή και να αρχίσεις πάλι σαν να είσαι 20 χρονών. Και οικογένεια στα 60. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ μετράνε, σου λένε. Έγινες υπαρχιπυροσβέστης, βρήκαν τον τρόπο να το παρακάμψουν, θα πάρεις 50 ευρώ και ένα βαθμό που είχε πράξη και ουσία καταργηθεί.

 

Και αυτοί που έμειναν πίσω ; Αυτοί “επιφυλακή¨, ότι και αν σημαίνει αυτό, ένα μέτρο για έκτακτες περιστάσεις και ανάγκες έγινε μόνιμο. Η αποδυνάμωση των υπηρεσιών για την οποιαδήποτε “Μύκονο” έφερε την επιφυλακή από έκτακτη σε μόνιμη κατάσταση. Και κανείς δεν αντέδρασε, κανείς δεν ρώτησε, ποιος το έφτιαξε αυτό, τι εμπειρία έχει, ποιος το εισηγήθηκε;.

Και οι αποσπάσεις,; φεύγει κάποιος για κάνα 2 χρόνια για το ΜετΠΕ, για όπου νομίζει και η θέση πίσω ; Κενή και τον περιμένει.! Άλλοι επιφυλακές και άλλοι διακοπές. Η υπηρεσία του κατέχει την θέση, και την ντουλάπα έως του αποφασίσει να επιστρέψει. Και κανένα μέτρο, καμιά άλλη υποχρέωση, κανένας περιορισμός ώστε αν το παρακάνει να αλλάξει ο τόπος συμφερόντων του. Αν δεν θέλει να είναι εκεί τότε η θέση του θα χαθεί.

 

Και τώρα μια ερώτηση για ερωτηματολόγιο ; Γιατί να φεύγουν άνθρωποι και να πηγαίνουν πριν την αντιπυρική σε νησιά από Πελοπόννησο και να υπάρχουν 15 υπεράριθμοι σε νησί διπλανό κλιμάκιο της υπηρεσίας του νησιού και να κάθονται απείραχτοι ; Αν είναι αλήθεια περιμένουμε τον μαχητικό συνδικαλισμό να το εντοπίσει και να θέσει τα ερωτήματα. Βλέπε Σύρο – Νάξο. Για να βοηθήσουμε.

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια