Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δεύτερο κύμα πανδημίας: Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας


Η κατάσταση με το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού έγινε πια πολύ επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και πρέπει ο ελληνικός λαός να πάρει τις τύχες του στα δικά του χέρια, για όσο διάστημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα εγκληματεί σε βάρος της υγείας του προς όφελος των καπιταλιστών του τουρισμού.




 
Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος, αναφερόμενος στα κρούσματα στα νησιά, δήλωσε στις 12 Αυγούστου στην ΕΡΤ ότι κανένας δεν κρύβει κρούσματα. Πρόσθεσε, όμως, ότι 
είναι κεντρική επιλογή να μη δίνονται περισσότερες πληροφορίες! Ετσι, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχτηκε ότι είναι κυβερνητική επιλογή η απόκρυψη των κρουσμάτων στα νησιά. Εμείς σημειώνουμε ότι είναι κυβερνητική επιλογή να κρύβονται τα κρούσματα, όχι μόνο στα νησιά αλλά σε όλη την Ελλάδα.
 
Ακολουθώντας την κυβερνητική εντολή, ο ΕΟΔΥ συνεχίζει το χαβά του. Δίνει εξαιρετικά περιορισμένες πληροφορίες για τα κρούσματα και τη διασπορά του κοροναϊού, η οποία μετά το άνοιγμα των συνόρων στον εξωτερικό τουρισμό έγινε ανεξέλεγκτη. Στα Δελτία Τύπου που βγάζει αποφεύγει σκόπιμα να αναφερθεί στα λεγόμενα ορφανά κρούσματα, τα οποία, ακόμη και με τα δικά του στοιχεία, είναι πάρα πολλά και επικίνδυνα. Από την παρουσία και τον αριθμό τους επιβεβαιώνεται ότι η διασπορά του κοροναϊού είναι μεγάλη και συνάμα ανεξέλεγκτη.
 
Τη χρονική περίοδο από τις 16 Ιούλη μέχρι τις 7 Αυγούστου (
23 μέρες), τα «ορφανά» κρούσματα ήταν 492! Σύμφωνα με τον Πίνακα που δημοσιεύουμε (τον φτιάξαμε με στοιχεία από τις Εκθέσεις Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ), τα κρούσματα μέσα σε επτά μέρες, από τις 8 μέχρι τις 14 Αυγούστου, ανήλθαν σε 698!
 
Στην πραγματικότητα, τα «ορφανά» κρούσματα είναι πολύ περισσότερα, αφού γίνονται ελάχιστοι και υποτυπώδεις μοριακοί έλεγχοι. Μιλάμε για υποτυπώδεις μοριακούς ελέγχους, γιατί μετά τη λήψη του βιολογικού υλικού και μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων από τα διαπιστευμένα πανεπιστημιακά εργαστήρια, οι τουρίστες 
κυκλοφορούν ελεύθερα στο εσωτερικό της χώρας!
 
Τα λεγόμενα εισερχόμενα κρούσματα αυξήθηκαν μεν στο επταήμερο 8 με 14 Αυγούστου, σε σχέση με την προηγούμενη χρονική περίοδο, όμως και πάλι είναι πολύ λιγότερα από τα πραγματικά, καθώς οι έλεγχοι παραμένουν ελάχιστοι και υποτυπώδεις, όπως προαναφέραμε.
 
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η κατ’ όνομα «επιστημονική επιτροπή» των λοιμωξιολόγων, για να συγκαλύψουν την πραγματική αιτία της πολύ μεγάλης διασποράς του κοροναϊού, που είναι ο εξωτερικός τουρισμός, μετέτρεψαν το συνωστισμό, που παρατηρείται αυτήν την περίοδο στη χώρα μας, σε γενεσιουργό αίτιο του φουντώματος της πανδημίας, αποσείοντας παράλληλα τις 
αποκλειστικά δικές τους ευθύνες με το άνοιγμα διάπλατα στον εξωτερικό τουρισμό.
 
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Υγείας, με 
Δελτίο Τύπου στις 13 Αυγούστου, εμμέσως πλην σαφώς ομολογεί ότι η κατάσταση με την πανδημία του κοροναϊού είναι πολύ σοβαρή. Ιδού σχετικό απόσπασμα: «Μετά τη σημαντική ενίσχυση όλων των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας με περισσότερες από 6.000 προσλήψεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου της Κυβέρνησης για ενδυνάμωση του ΕΣΥ, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που θα έχουν τη δυνατότητα να νοσηλεύσουν περιστατικά COVID-19».
 
Τις παπάρες του Κικίλια για ενδυνάμωση του ΕΣΥ τις αφήνουμε κατά μέρος. Στεκόμαστε στην είδηση, ότι 
αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που θα έχουν τη δυνατότητα να νoσηλεύσουν περιστατικά COVID-19. Αυτό αποτελεί ομολογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι για χάρη του τουριστικού κεφαλαίου κατάφερε να διασπείρει μαζικά τον κοροναϊό σε όλη τη χώρα.
 
Τελείωσαν, λοιπόν, τα ψέματα. 
Πρέπει να απαιτήσουμε να κλείσουν εδώ και τώρα τα σύνορα στον εξωτερικό τουρισμό. Και οι καπιταλιστές του τουρισμού (ξενοδόχοι, εφοπλιστές, αφεντικά των αεροπορικών εταιριών κτλ.) να καταβάλλουν πλήρως τους μισθούς και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων που δούλευαν πέρυσι την ίδια περίοδο. Εχουν βγάλει τεράστια κέρδη τις προηγούμενες χρονιές. Εχουν συσσωρεύσει τεράστιο πλούτο. Ας αφήσουν, λοιπόν, τις κλάψες.

Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Eksegersi.gr

 







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια