Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λίβανος: Μια πονεμένη ιστορία

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου δήλωσε χθες πως 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου ήταν αποθηκευμένα επί έξι χρόνια στο λιμάνι της Βηρυτού χωρίς οποιαδήποτε μέτρα ασφαλείας. Υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης για την κατασκευή βομβών.

 

Ο Μπάντρι Ντάχερ, γενικός διευθυντής των τελωνείων της χώρας, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο LBCI πως τα τελωνεία είχαν στείλει έξι έγγραφα στις αρχές προειδοποιώντας ότι το υλικό αποτελεί απειλή για την χώρα. Είπε συγκεκριμένα: «Ζητήσαμε την επανεξαγωγή του αλλά αυτό δεν συνέβη. Αφήνουμε τους ειδικούς και εκείνους που τους αφορά να προσδιορίσουν γιατί»

 

Το γιατί δεν θα το ακούσουμε ποτέ, όσες έρευνες κι αν γίνουν, αν ποτέ γίνουν με διαφάνεια. Και αυτό διότι όταν παραδίδεις την χώρα στους τρομοκράτες της Χεζμπολλάχ, όταν επιτρέπεις την μετατροπή της χώρας σου σε Ιρανική αποικία, η οποία έχει μετατρέψει το Λίβανο σε αποθήκη εκρηκτικών υλικών και χημικών λιπασμάτων, τότε καταλαβαίνεις ποιες είναι οι ευθύνες και ποιους ακριβώς βαραίνουν.

 

Ο Λίβανος είναι από τις πιο ταλαιπωρημένες αραβικές χώρες. Τι να πρωτοαναφέρεις; Τον λιμό του 1915-18, τους πολέμους, το πολιτικό χάος που διαρκεί εδώ και 150 χρόνια; Παρολαυτα καταφέρνει και επιβιώνει κοινωνικοοικονομικά. Ακόμα και στον εμφύλιο θα έβρισκες μερικά δολάρια.

 

Αυτή η ανθεκτικότητα της όμως ολοένα και χάνεται και ο λόγος είναι η επιρροή της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολλάχ και οι προσπάθειες των Ιρανών έτσι ώστε να μετατρέψουν την χώρα σε Ιρανική αποικία.

 

Στο Λίβανο πλέον φαίνεται να μην λειτουργεί τίποτα απολύτως. Όλα έχουν νεκρώσει. Χρηματοοικονομικό σύστημα, εργασιακός τομέας, πηγές ενέργειας, δικαστήρια, εθνική ασφάλεια. 2.700 τόνοι εκρηκτική υλη και κανείς δεν ρωτάει τα αυτονόητα.

 

Ότι αγγίζουν αυτά τα σκυλιά (Σιίτες, Χεζμπολλάχ) αποδεδειγμένα πλέον μετατρέπεται σε ολική καταστροφή. Συρία, Ιράκ, Υεμένη, ακόμα και η ίδια η Τεχεράνη υποφέρει εξαιτίας τους.

 

Βλέπω τα υποκριτικά δάκρυα της παγκόσμιας κοινότητας. Που ήσασταν όταν αλώνιζε το Ιράν; Όταν κατέστρεφε η Χεζμπολλάχ; Εάν ενδιαφέρεστε πραγματικά εναντιωθείτε με στοχευόμενες πολιτικές κατά των Ιρανών και της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολλάχ.

 

Είθε ο Αλλάχ ο Ύψιστος να προστατέψει το Λίβανο και τον λαό του και να τον απαλλάξει από τα σκυλιά της φίτνα.

 

Άχμαντ Μ.Ελντίν

Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας

Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)

IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog


ahmadeldin.blog






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια