Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε εξέλιξη έρευνα για διασπάθιση χρημάτων από συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.


Τι εξετάζουν οι δικαστικές αρχές και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων – Τα τρικ με τα οδοιπορικά, τα πενθήμερα και τα τζακούζι των εκπροσώπων των αστυνομικών

 

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ σήμερα στο “Βήμα”, από τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, σε σχέση με μυστική έρευνα για ενδεχόμενη διασπάθιση μεγάλων χρηματικών ποσών και παράνομα οφέλη από δεκάδες συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. , που πραγματοποιούν τις τελευταίες εβδομάδες οι δικαστικές αρχές και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της Αστυνομίας.

 

Στη διάρκεια αυτής της έρευνας, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, εξετάζονται καταγγελίες και αναφορές ότι δεκάδες υψηλόβαθμοι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. λάμβαναν επί πολλά χρόνια παρανόμως επιδόματα ενώ αλλοίωναν τα στοιχεία για τα οδοιπορικά και τις μετακινήσεις τους.

 

Όμως διερευνώνται πληροφορίες για διόγκωση εξόδων σε Πανελλαδικά συνέδρια συνδικαλιστών για διακίνηση αφανών ποσών, για συνδικαλιστές τις ΕΛ.ΑΣ που διαμένουν σε πολυτελείς σουίτες, που έχουν φωτογραφηθεί σε τζακούζι πολυτελών ξενοδοχείων ή εμφανίζονται να πρωταγωνιστούν σε τουρνουά πόκερ με πονταρίσματα και οικονομικά έπαθλα σε διάφορα καζίνα της χώρας (φωτο)!

 

Μάλιστα, για το θέμα των παράνομων εισπράξεων μεγάλων χρηματικών ποσών από συνδικαλιστές και για την εν λόγω έρευνα υπάρχει ενημέρωση της ηγεσίας της λεωφόρου Κατεχάκη ενώ φαίνεται να υπάρχει ισχυρό παρασκήνιο για τον τρόπο χειρισμού της.

 

Διαμονή σε σουίτες και τουρνουά πόκερ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τωρινή έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και των δικαστικών αρχών που τις εποπτεύουν, πιθανόν να αναζητηθούν περαιτέρω στοιχεία ύστερα από αναφορές για τυχόν διασπάθιση μεγάλων χρηματικών ποσών και “μαύρα ταμεία” που μπορεί να δημιουργήθηκαν, σύμφωνα με καταγγελίες για τη διεξαγωγή συνεδρίων της ΠΟΑΣΥ.

 

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που έχουν διατυπωθεί είναι τι συμβαίνει με τα Συνέδρια της ΠΟΑΣΥ των τελευταίων ετών, την ανάθεση τους σε ιδιωτική εταιρεία και την υπερκοστολόγησή τους

 

“Μήπως μέσω αυτής της υπερκοστολόγησης δημιουργούνται μαύρα ταμεία και κάποιοι μοιράζονται αυτές τις διαφορές;”, γράφεται συγκεκριμένα.

 

Επιπλέον, ερευνάται αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα καταγγελόμενα για υψηλόβαθμους συνδικαλιστές, σύμφωνα με τα οποία, στη διάρκεια συνεδρίων για την επίλυση των προβλημάτων των αστυνομικών διέμεναν σε βασιλικές σουίτες ξενοδοχείων!

 

Μάλιστα, στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. πιθανόν να εξετασθεί φωτογραφία – είχε δημοσιευθεί σε έντυπο της επαρχίας – που απεικόνιζε συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ σε τζακούζι του ίδιου πολυτελούς ξενοδοχείου.

 

Ακόμη φαίνεται να υπάρχουν καταγγελίες και για άλλες υπερκοστολογήσεις, με τους συνδικαλιστές της ΠΟΑΣ να παρουσιάζουν πορίσματα ορκωτών λογιστών ότι δεν έχει εντοπιστεί κάτι το μεμπτό.

 

Τέλος, ειδικό ενδιαφέρον υπάρχει και για αναφορές, με παρουσίαση σχετικών φωτογραφιών, για τη συνεχή παρουσία σημαντικού συνδικαλιστή της ΠΟΑΣΥ σε καζίνο όπου φέρεται να συμμετείχε σε τουρνουά πόκερ και όπου υπάρχουν καταγραφές για τα πονταρίσματα του και τα ποσά που κέρδισε.

 

Λαμπρόπουλος Βασίλης – (το αναλυτικό ρεπορτάζ στο “Βήμα” που κυκλοφορεί)


agriniopress.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια