Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΛΛΗΝΙΚΗ αστυνομική καριέρα και καθημερινή ζωή


Άρθρο της Τατιάνας Παπαφράγκου: Χθες, στις 28 Αυγούστου, λαμβάνουμε το αποτέλεσμα της Πανελλήνιας Εξέτασης 2020.

Για να μπείτε στην Ελλάδα Αστυνομικός Ακαδημίας ο πολίτης πρέπει να έχει 17.625 πόντους και για τον αστυνομικό μη αξιωματικός πρέπει να έχει 17.425. Για να είσαι αστυνομικός Ελλάδα πρέπει να είσαι έξυπνος και έξυπνος. Επειδή με 17.000 πόντους μία από την κόρη μου, μπαίνει στο τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στο μέλλον, όταν τελείωσε το πανεπιστήμιο, μπορεί να πάρει μισθό ως επιστήμονας ή ειδικός υψηλής τεχνολογίας από 1500 έως 3500 ανά μήνα. Ενώ ο αστυνομικός στην Ελλάδα, πρέπει να περιμένει κάθε 4 χρόνια για να αυξήσει τον μισθό του.

 

Πολύ ενδιαφέρον ένας δικηγόρος Evita Varela έγραψε για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την αστυνομία κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεύτερου κύματος covid19. Το 100% συμφώνησε με τη γνώμη της. Θυμάμαι ότι η κυβέρνηση υπόσχεται να δώσει στους Γιατρούς 800 ευρώ και στην αστυνομία μπόνους 400 ευρώ το καθένα όταν ξεσπάσει πανδημία τον περασμένο Μάρτιο. Στην πραγματικότητα μόνο οι γιατροί λαμβάνουν 800 ευρώ και μέχρι τώρα 400 ευρώ για την αστυνομία δεν το κατάλαβαν ακόμη. Ενώ η αστυνομία πέτυχε με τη σκληρή δουλειά του κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, Μάρτιος - Απρίλιος 2020, συγκέντρωσε χρήματα από ποινή άνω των 6 εκατομμυρίων ευρώ.

 

 

 

Αν μπορώ να υποστηρίξω, η αστυνομία είναι ένα πολύ σκληρό και επικίνδυνο επάγγελμα. Σκληρή όχι μόνο επειδή το επίπεδο των μισθών δεν αξίζει τον κόπο και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν. Επειδή η αστυνομία εργάζεται για να εξυπηρετήσει 2 πλευρές. Πρώτον, η αστυνομία, ως κυβερνητικό εργαλείο επιβολής του νόμου, πρέπει να εφαρμόζει όλους τους κανονισμούς, οι οποίοι αλλάζουν ανά πάσα στιγμή ανάλογα με τις συνθήκες και τις καταστάσεις. Δεν ξέρω πόσους νέους νόμους έχουν εκδοθεί από την κυβέρνηση από την πανδημία COVID-19 στις 19 Μαρτίου 2020.

 

Δεύτερον, η αστυνομία ενεργεί ως προστάτες, προστάτες και υπηρέτες της κοινότητας. Όταν τα μέλη της κοινότητας χρειάζονται βοήθεια, οι κάτοικοι μπορούν να καλέσουν εύκολα τους 100. Μόνο λίγα λεπτά η αστυνομία έφτασε στο σημείο. Ωστόσο, η κοινότητα δεν εκτιμά ακόμα τη σκληρή δουλειά της αστυνομίας. Ακόμη και κάλεσαν την αστυνομία ως αδαείς και άδικες. Ειδικά από ορισμένες ομάδες που δίνουν κακά ψευδώνυμα στην αστυνομία, παρόλο που τα μέλη της οικογένειάς τους χρειάζονται βοήθεια, αναπόφευκτα μόνο η αστυνομία μπορεί να τους βοηθήσει.

 

Οι θέσεις εργασίας της αστυνομίας σε αυτές τις 2 πλευρές που συχνά οδηγούν σε συγκρούσεις στην Ελλάδα. Όταν οι άνθρωποι διαδήλωσαν εναντίον της κυβέρνησης, αυτοί που βγήκαν μπροστά αντιμετώπισαν την αστυνομία MAT Riot. Το MAT θεωρείται ως ψευτοπαλλικαρά ως εργαλείο της κυβέρνησης. Ακόμα κι αν τα ίδια τα μέλη του MAT έχουν κουραστεί να περιμένουν να καθίσουν για πολύ στο λεωφορείο ή να στέκονται όρθιοι μπροστά από τους διαδηλωτές ή μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου της πλατείας Syndagma. Για να μην αναφέρουμε ότι τα εργαλεία που πρέπει να μεταφέρονται στο σώμα του MAT είναι περίπου 13 κιλά. από την έναρξη της ασπίδας, του κράνους κ.λπ. Εάν μπορούμε να πάρουμε συνέντευξη από μέλη του MAT, σίγουρα δεν θέλουν να νικήσουν ή να πολεμήσουν ενάντια στους διαδηλωτές. Επειδή. Ήταν οι απαιτήσεις της εργασίας που τους ανάγκασαν να ενεργήσουν.

 

Η ευημερία της Ελληνικής Αστυνομίας δεν έχει ακόμη δοθεί προσοχή, ξεκινώντας από το πρότυπο μισθών και το σύστημα προαγωγής της κατάταξης μέσω δοκιμών ή περιμένοντας πολύ καιρό. Η αστυνομία σε άλλες χώρες είναι ομοιόμορφη κάθε χρόνο. Επίσης, μερίδες σπιτιού για διαμονή στο αστυνομικό συγκρότημα. Πολλοί από τους αστυνομικούς που βρίσκονται σε υπηρεσία στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις προέρχονται από τη βόρεια και νότια Ελλάδα. Πρέπει να νοικιάσουν σπίτια χωρίς καμία βοήθεια από την κυβέρνηση. Η θυσία εκείνων που ζουν μακριά από τους γονείς τους. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι γονείς της αστυνομίας μπορούν να καλούν τα παιδιά τους που βρίσκονται μακριά από κάθε μέρα. Λόγω του κινδύνου επικίνδυνων εργασιών πολιτικής. Όχι μόνο αντιμετωπίζουν τη μετάδοση του covid19, αλλά αντιμετωπίζουν μαφία, γκάνγκστερ, ληστές, απαγωγείς, πιωτές, τρελό μανιακό δολοφόνο, λαθρεμπόρους και λαθρομετανάστες.

 

Πήρα συνέντευξη από πολλούς ανθρώπους από διαφορετικές τάξεις της κοινωνίας. Παραδέχονται ότι τα αποτελέσματα της αστυνομικής εργασίας στην Ελλάδα είναι πολύ ικανοποιητικά. Κρίνοντας από την επιτυχία της αστυνομίας στην αποκάλυψη περιπτώσεων δολοφονίας, απαγωγής και φυσικά φύλαξης των συνόρων της Ελλάδας από την Τουρκία και άλλες χώρες. Η ΕΚΜΑ κατατάχθηκε κάποτε 5η στον κόσμο κατά τη διάρκεια του ετήσιου διαγωνισμού πολεμιστών. 2018. Φυσικά η επιτυχία προέρχεται από τη μεγάλη θυσία κάθε μέλους της ελληνικής αστυνομίας. Όλοι κάνουν θυσίες, τόσο υλικές, ηθικές, ακόμη και την προσωπική τους ζωή καθημερινά. Παίρνει επιπλέον κυβερνητική προσοχή στην ευημερία της αστυνομίας στην Ελλάδα.

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια