Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εφοδοι ΕΛ.ΑΣ. σε πάρτι της Μυκόνου (βίντεο)

Tο μήνυμα με το γεωγραφικό στίγμα στάλθηκε στα κινητά των καλεσμένων μέσω της εφαρμογής WhatsApp 01.30 τα ξημερώματα. Το πάρτι θα γινόταν σε βίλα στη Φτελιά και σε αυτό θα διάλεγε τη μουσική ένας γνωστός DJ που νωρίτερα είχε «παίξει» σε ένα από τα πιο γνωστά κλαμπ του νησιού. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου εξάλλου που υποχρέωνε τα νυχτερινά καταστήματα να βάζουν λουκέτο στις 12, οι περισσότεροι ξένοι Djs που έρχονταν καλεσμένοι στο νησί έκαναν υπερωρίες σε ιδιωτικά πάρτι που φιλοξενούνταν σε μισθωμένες μέσω Airbnb βίλες της Μυκόνου.

Από τις 30 Ιουλίου, στο κυνήγι των... μυστικών μαζώξεων λόγω COVID-19 συμμετείχε εκτός από τη μόνιμη αστυνομική δύναμη του νησιού, μια οκταμελής ομάδα μυστικών αστυνομικών από την Ασφάλεια Αττικής. Βρέθηκε στο νησί με εντολή του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Παρακολουθούσαν τον τρόπο που λειτουργούσαν οι διοργανωτές, πώς προσκαλούσαν κόσμο, τις κινήσεις των τσιλιαδόρων, τα μηνύματα στα κινητά. Κι όταν εντόπιζαν κρυφά πάρτι ενημέρωναν τους συναδέλφους τους από την υποδιεύθυνση της Μυκόνου να επέμβουν, συνήθως για «διατάραξη κοινής ησυχίας».


Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, πληροφορήθηκαν ότι ένα ακόμα «κρυφό» πάρτι επρόκειτο να γίνει σε μια απομονωμένη βίλα, σε ύψωμα έξω  από τη Φτελιά. Το drone της αστυνομίας που πραγματοποιούσε πτήσεις πάνω από την περιοχή εντόπισε κάποιες κινήσεις ατόμων στη βίλα, ο χειριστής του όμως, που βρισκόταν σε επικοινωνία με την ομάδα των μυστικών αστυνομικών, δεν είχε καταφέρει να αποκτήσει σαφή εικόνα για τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονταν στο εσωτερικό. Οι διοργανωτές άλλωστε είχαν φροντίσει να σπάσουν όλες τις λάμπες στις κολόνες φωτισμού κατά μήκος του δρόμου που οδηγούσε στη βίλα, γνωρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα δυσχέραιναν την αποστολή του μη επανδρωμένου αεροσκάφους της αστυνομίας. Είχε επίσης παρατηρηθεί ότι επέλεγαν βίλες με πέργκολες μόνο και μόνο για να αποφεύγουν το αδιάκριτο βλέμμα του drone της ΕΛ.ΑΣ.

Φτάνοντας στο σημείο, οι μυστικοί αστυνομικοί αποπειράθηκαν να πλησιάσουν ένα άτομο που εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου στην είσοδο της βίλας. Μόλις όμως έκαναν να κινηθούν προς το μέρος του εκείνος άρχισε να τρέχει βρίσκοντας καταφύγιο εντός της βίλας, όπου –ελλείψει εισαγγελέα– οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να μπουν.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. πίστευαν αρχικά ότι στο πάρτι θα μετείχαν 20-30 άτομα, όχι περισσότερα. Εξάλλου, μετά τη διακοπή από την αστυνομία 10-15 πάρτι με συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων είχαν παρατηρήσει ότι οι διοργανωτές είχαν περιορίσει τον αριθμό των συμμετεχόντων προκειμένου να είναι δυσκολότερος ο εντοπισμός τους από τις Αρχές.

Ο πραγματικός αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν έγινε αντιληπτός όταν οι διοργανωτές, λίγη ώρα αργότερα και ενώ προφανώς είχαν αντιληφθεί ότι η αστυνομία δεν θα επέτρεπε στο πάρτι να συνεχιστεί, άνοιξαν την πόρτα της περίφραξης και από μέσα άρχισαν να βγαίνουν εκατοντάδες Ι.Χ. και πεζοί.  Ηταν τέτοιος ο αριθμός των συμμετεχόντων που οι γνωρίζοντες περιγράφουν ότι «ο χειριστής του drone προσωρινά σάστισε».

Τα στελέχη της Ασφάλειας προέβησαν σε ελέγχους σε κάποια από τα άτομα που έφευγαν, κάνοντάς τους την ερώτηση που από την πρώτη στιγμή κατά την οποία πάτησαν το πόδι τους στο νησί έκαναν σε όσους μετείχαν στα μυστικά πάρτι: «Πληρώσατε;». Σε περίπτωση θετικής απάντησης ενδεχομένως να μπορούσαν να προχωρήσουν σε άσκηση διώξεων για ξέπλυμα, φοροδιαφυγή κ.ο.κ. Κανείς από όσους ρωτήθηκαν πάντως δεν αναφέρθηκε σε χρήματα, ίσως κατόπιν σχετικής καθοδήγησης από τους ίδιους τους διοργανωτές. Ολοι είχαν πάει στο πάρτι δωρεάν, προσκεκλημένοι «του Δημήτρη που είχε γενέθλια» και φέρνοντας μαζί τα δικά τους ποτά. Το ποιος χρηματοδότησε τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις παραμένει μυστήριο.

Και ναρκωτικά

Ανάμεσα σε εκείνους που έφευγαν από τη βίλα στη Φτελιά, γύρω στις 5 τα ξημερώματα και ρωτήθηκαν από τους μυστικούς αστυνομικούς ήταν μια νεαρή από τη Βενεζουέλα και ένας Ισπανός φίλος της. Ηταν φανερό ότι είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών και αυτό κέντρισε την προσοχή των στελεχών της Ασφάλειας. Τους έκαναν σωματική έρευνα, βρήκαν στις τσέπες τους μικρή ποσότητα κοκαΐνης και δύο χάπια έκστασι και τους προσήγαγαν στην υποδιεύθυνση. Εκεί, τους ζητήθηκε να δηλώσουν τη διεύθυνση κατοικίας τους και προς έκπληξη των αστυνομικών έδωσαν το όνομα ξενοδοχείου αναφοράς, όπου τίθενται σε καραντίνα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και οι στενές επαφές τους...

Συνελήφθησαν και τους επεβλήθη πρόστιμο 5.000 ευρώ στον καθένα, ενώ αντίστοιχη διαδικασία ακολουθήθηκε και για τον Ελληνα διοργανωτή.

Αν και επεισοδιακό, το πάρτι στη Φτελιά δεν ήταν το μόνο με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων που διεκόπη, με παρέμβαση των μυστικών αστυνομικών. Στις 12 Αυγούστου ήταν μια παρέα Γάλλων που είχαν διοργανώσει σε ιδιωτική βίλα στην περιοχή Αγράρι, μια αντίστοιχη εκδήλωση με τουλάχιστον 800 συμμετέχοντες. Τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα κάποια άτομα από την ομάδα τους λειτουργώντας ως «κράχτες» είχαν επισκεφθεί τα δημοφιλή beach bar του νησιού και είχαν ζητήσει και αποθηκεύσει τα κινητά τηλέφωνα από παρέες γυναικών – κυρίως από το εξωτερικό. Το μήνυμα με το γεωγραφικό στίγμα της βίλας όπου γινόταν το πάρτι στάλθηκε με μαζικό μήνυμα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 12ης Αυγούστου. Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν –δίχως να γίνονται αντιληπτοί– σε κομβικά σημεία του νησιού κατέγραψαν τη μαζική κίνηση των οχημάτων και ακολουθώντας το κομβόι βρέθηκαν στο σημείο. Στην είσοδο καθώς και ακροβολισμένοι στα βράχια γύρω από τη βίλα υπήρχαν τσιλιαδόροι και σεκιουριτάδες.

Στη θέα των περιπολικών που πλησίαζαν στο σημείο ο ένας από αυτούς ακούστηκε να λέει στους καλεσμένους σε αγγλικά με κακή ελληνική προφορά: «Παιδιά φύγετε, αστυνομία, είστε ηλίθιοι;».

Τα βραχιολάκια

Οι περισσότεροι από τους καλεσμένους διασκέδαζαν στο ισόγειο της βίλας στο Αγράρι. Ο 1ος όροφος είχε μετατραπεί σε VIP και η πρόσβαση σε αυτόν γινόταν μόνο με ειδικό βραχιολάκι, όπως συμβαίνει στις συναυλίες. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρών στον 1ο όροφο ήταν ένας τουλάχιστον παίκτης της ομάδας ποδοσφαίρου της Τσέλσι. Φημολογείται μάλιστα ότι μετά τη διακοπή του πάρτι οι καλεσμένοι συνέχισαν τη διασκέδασή τους σε άλλο ιδιωτικό πάρτι σε θαλαμηγό. Προέκυψε ότι ο ένας από τους διοργανωτές, Γάλλος υπήκοος, εργάζεται ως φαρμακοποιός στη χώρα του. Η αστυνομία «χάλασε» επίσης ένα ακόμα μεγάλο πάρτι στην περιοχή του Κούνουπα. Μια διάσημη Ιταλίδα DJ, που έπαιξε σε ένα από κλαμπ του νησιού, θορυβημένη από τις επιχειρήσεις της αστυνομίας, αρνήθηκε να συνεχίσει τη νύχτα σε ένα από τα ιδιωτικά πάρτι της Μυκόνου.


Γιάννης Σουλιώτης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια