Ηράκλειο: Κάλεσε σε βοήθεια όταν η βάρκα έβαλε …νερά


Κινητοποίηση των Λιμενικών Αρχών Ηρακλείου για μια βάρκα που έβαλε λίγο νερό από τον κυματισμό χθες το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Πελαγίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες γύρω στις 5 μμ βάρκα που είχε εκμισθωθεί από ζευγάρι αλλοδαπών εξέπεμψε σήμα κινδύνου, όταν η γυναίκα που επέβαινε στη βάρκα τρόμαξε που είδε μικρή ποσότητα νερού από το κύμα να μπαίνει στη βάρκα.

Η ίδια με το ελληνικό τηλέφωνο που της είχε δώσει ο ιδιοκτήτης της βάρκας, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, τηλεφώνησε στο 112 αναφέροντας ότι το μικρό σκάφος βάζει νερά.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός και σκάφος από τη Χερσόνησο αναχώρησε για τον εντοπισμό της βάρκας με τους δύο επιβαίνοντες, ενώ σε ετοιμότητα ήταν και το σκάφος του Λ.Σ από το Ηράκλειο. Να σημειωθεί ότι το στίγμα τους ήταν γνωστό, καθώς δίνεται αυτή η δυνατότητα όταν γίνει κλήση στο 112 και ο εντοπισμός τους ήταν δεδομένος.

Τελικώς η «περιπέτεια» τους έλαβε τέλος όταν το ζευγάρι βγήκε στην ακτή και όπως εξήγησε το ζευγάρι στον εκμισθωτή, η αλλοδαπή φοβήθηκε από τα κύματα και κάλεσε σε βοήθεια.

 https://creta24.gr