Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Αυστριακός Υπουργός Εσωτερικών στον Έβρο

Την αμέριστη στήριξη της Αυστρίας προς την Ελλάδα στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νιχάμερ από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, στις Καστανιές Έβρου, τα οποία επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου Νότη Μηταράκη και τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κουμουτσάκο.

«Τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα της Αυστρίας. Είχαμε εξαιρετικά χρήσιμες και εποικοδομητικές διμερείς συνομιλίες. Η Αυστρία θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας και θα τη βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί», τόνισε ο Αυστριακός υπουργός, αμέσως μετά την ενημέρωση που έγινε στην αίθουσα συσκέψεων του Στρατιωτικού Φυλακίου 1, για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα κατά μήκος του Έβρου.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τον ευχαρίστησε για την σταθερή συνδρομή της αυστριακής κυβέρνησής, λέγοντας :

"Συνόδευσα τον Αυστριακό Υπουργό Εσωτερικών στα σύνορα της Ευρώπης.Ο Υπουργός ενημερώθηκε και για τα γεγονότα του Μαρτίου και για τις σημερινές εξελίξεις από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού.

Από τον Μάρτιο οι σημαίες της Ευρώπης είναι εδώ. Η Frontex είναι εδώ.

Είναι «εδώ» και ο πολιτισμός της Ευρώπης, που δεν ανέχεται να γίνονται οι μετανάστες εργαλεία σε γεωπολιτικές επιδιώξεις.

Από τον Μάρτη οι Εβρίτες επιβεβαιώθηκαν σαν οι Ευρωπαίοι ακρίτες.

Η φύλαξη των συνόρων συνεχίζεται, η Ευρώπη με την κατασκευή του φράκτη θωρακίζεται.

Ευχαριστώ και πάλι τον υπουργό και την Αυστριακή κυβέρνηση για τη σταθερή συνδρομή τους."

Μαζί με τους Έλληνες υπουργούς ο κ. Νιχάμερ ξεναγήθηκε στο Φυλάκιο, περπάτησε μέχρι την "αλυσίδα", όπου βρίσκεται η τελευταία ελληνική σκοπιά, πάνω στη συνοριακή διάβαση, η οποία είναι κλειστή, και ενημερώθηκε για τα γεγονότα του περασμένου Μαρτίου. Είδε το ειδικό θωρακισμένο όχημα "τυφώνας" της ΕΛΑΣ, το οποίο είναι προσφορά της κυβέρνησης της Αυστρίας και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με άνδρες της FRONTEX, μεταξύ αυτών και αρκετοί συμπατριώτες του Αυστριακοί, τους οποίους ευχαρίστησε για το έργο που προσφέρουν στην προστασία τωνσυνόρων.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια