Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Αξιωματικών Αττικής: Ως πότε ο Έλληνας Αστυνομικός θα είναι το εξιλαστήριο θύμα;

''Δεν ανεχόμαστε και δεν θα ανεχτούμε το ρόλο του «εξιλαστήριου θύματος», ας αναζητήσουν αλλού «Ιφιγένειες»'' τονίζει στη σχετική ανακοίνωση η Ένωση Αξιωματικών Αττικής

 

 Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Έλληνας αστυνομικός είναι το πιο εύκολο εξιλαστήριο θύμα όποτε αυτό απαιτείται. Για τους όποιους λόγους (μικρή σημασία αν είναι πολιτικοί, κοινωνικοί κ.ά.) όποτε οι περιστάσεις απαιτούν μία «Ιφιγένεια», ο Έλληνας αστυνομικός θα «θυσιαστεί» για να επέλθει ηρεμία.

       Εδώ και δεκαετίες, οι εκπρόσωποι της οποιασδήποτε εξουσίας, αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι να παραδεχτούν τυχόν λάθη ή παραλείψεις στις δικές τους αποφάσεις και ενέργειες. Εάν δε οι πολίτες και η κοινή γνώμη εκφραστούν αρνητικά για τα πεπραγμένα τους, δεν υπάρχει εύκολη οδός από το να πετάξουν το μπαλάκι των ευθυνών στην Ελληνική Αστυνομία. Δυστυχώς, εν έτει 2020, η Ελληνική Αστυνομία εξακολουθεί να θεωρείται για κάποιος ο «σάκος του μποξ».

       Η έωλη δικαιολογία της «μετακίνησης για υπηρεσιακούς λόγους», αποτελεί ένα διαχρονικό όπλο στα χέρια αυτών που αναζητούν εξιλαστήρια θύματα όταν κάτι πάει στραβά. Τι κι αν ταυτόχρονα στιγματίζεται το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού, που μάχεται νυχθημερόν με το έγκλημα, που φέρνει σε πέρας πάρεργα, που δίνει αγώνα για να διαφυλάξει τα σύνορα και που τους τελευταίους μήνες δίνει τη μάχη με την πανδημία του κορονοϊό στην πρώτη γραμμή -όπως πάντα.

         Δυστυχώς φτάνουμε στο σημείο να υπενθυμίζουμε ότι εργαζόμαστε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, με αγάπη για το Σώμα και την κοινωνία, με διάθεση προσφοράς οπουδήποτε χρειαστεί, με όπλο το φιλότιμο μας και χωρίς να ζητάμε ανταλλάγματα παρά τις υποσχέσεις που παραμένουν «έπεα πτερόεντα». Γι’ αυτό και οι οποιοσδήποτε καθ’ υπόδειξη μετακινήσεις αστυνομικών - «θυσίες», δεν μας φοβίζουν, αλλά μας πεισμώνουν.

        Δηλώνουμε ότι ως Ένωση στεκόμαστε δίπλα σε κάθε μέλος μας, αλλά και σε κάθε αστυνομικό που εκτελεί ευσυνείδητα τα καθήκοντα του. Δεν ανεχόμαστε και δεν θα ανεχτούμε το ρόλο του «εξιλαστήριου θύματος», ας αναζητήσουν αλλού «Ιφιγένειες».

 

                      Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Κανέλλος ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Ο Γ.Γραμματέας

Ευάγγελος ΜΑΝΤΖΙΩΡΟΣ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια