Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα" - Κείμενο αστυνομικού

Παραθέτουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη


Έκκληση προς τους τελούντες σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου ή "Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα"

 

 

 

"Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα" έγραφε ο Τζορτζ Όργουελ στη «Φάρμα των ζώων» το 1945, εξακολουθώντας μέχρι σήμερα να είναι επίκαιρος, καθώς οι ανισότητες σε όλες τις κοινωνίες και τις συλλογικότητες υπάρχουν και δεν τείνουν να εκλείψουν μέχρι σήμερα, παρά την κυριαρχία της δημοκρατικής φρασεολογίας  στον προφορικό και στον γραπτό λόγο. Ονομάζομαι Φ.Σ και είμαι συνάδελφος, Για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να αποκαλύψω σ’ αυτή τη φάση περισσότερα  στοιχεία για την ταυτότητά μου ή για την Υπηρεσία μου. Τελώ σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου, χωρίς να είναι επιλογή μου, γιατί παρόλο που προσέφυγα και στην Αναθεωρητική Επιτροπή του Σώματος, η τελευταία δεν αποδέχθηκε το αίτημά μου επαναφορά μου στην ενεργό υπηρεσία. Πριν από δύο χρόνια περίπου, κατήγγειλα στον Συνήγορο του Πολίτη έναν πρώην διοικητή μου  για υποτιμητική συμπεριφορά με ενδεχομένως ρατσιστικά κίνητρα. Για να σταματήσουμε να συνεργαζόμαστε, αιτήθηκα τη μετάθεσή μου στη ΓΕΠΑΔ της περιοχής μου και την πήρα το 2019. Το 2020 ο νέος Γενικός με έδιωξε από την ΓΕΠΑΔ πρώτα με απόσπαση και στη συνέχεια με μετάθεση, πηγαίνοντας με πάλι υπό τις διαταγές του αξιωματικού που είχα καταγγείλει, καταπατώντας έτσι τις αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας και της αμεροληψίας, αγνοώντας παράλληλα τις σχετικές εισηγήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, η συμβολή του οποίου στην καταπολέμηση των διακρίσεων και στην επίλυση περιστατικών που αφορούν θέματα ισότητας στη δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα είναι ανεκτίμητη. Θέλησα να προσφύγω στα διοικητικά δικαστήρια, προκειμένου να αναστείλω και να αποτρέψω, την δυσμενή για μένα μετάθεση, αλλά δυστυχώς για μένα, η τοπική συνδικαλιστική ένωση της Διεύθυνσής μου, δεν θέλησε με συνδράμει, μάλλον γιατί  αφενός προτιμήθηκα για μετάθεση έναντι συναδέλφου τελούντος σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου με λιγότερες οικογενειακές υποχρεώσεις, αλλά οικείου  προσώπου μεγαλοσυνδικαλιστή πανελλήνιας κλίμακας, αφετέρου ένας άλλος συνδικαλιστής, μέλος του τοπικού Δ.Σ. τυγχάνει ξάδελφος του κ. Γενικού που με πρότεινε για μετάθεση. Στο σημείο αυτό θέλω να επισημάνω ότι δεν αναφέρομαι σε όλους τους συνδικαλιστές της περιοχής μου, ούτε σε όλα τα μέλη του τοπικού Δ.Σ, πολλούς από τους οποίους τους εκτιμώ για τον χαρακτήρα τους και την προσφορά  τους. Απλά εννοώ ότι όσοι τυγχάνουν δέσμιοι συμφερόντων και έχουν καταντήσει επαγγελματίες εργατοπατέρες, οφείλουν να αποχωρούν από τα κοινά, γιατί δεν μπορούν να προάγουν ταυτόχρονα τα συμφέροντα των εργαζομένων και της Διοίκησης. Γιατί όπως γραμμένο στο ιερό Ευαγγέλιο: Οὐδεὶς οἰκέτης δύναται δυσὶ κυρίοις δουλεύειν· ἢ γὰρ τὸν ἕνα μισήσει καὶ τὸν ἕτερον ἀγαπήσει. Είναι άδικο να πληρώνουμε τόσα χρόνια συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και όταν μια φορά ζητάμε βοήθεια να μας κλείνουν την πόρτα κατάμουτρα.  Πάντως, σε κάθε περίπτωση η υπόθεση μου βρίσκεται στο γραφείο του κ. Αρχηγού, ο οποίος πιστεύω ότι θα δώσει μια δίκαια λύση.

 

Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει με την περίπτωσή μου, πιστεύω ότι όλοι οι συνάδελφοι αστυνομικοί που τελούμε σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου (νομίζω ότι είμαστε 2500 περίπου) πρέπει να ενωθούμε σε ένα σωματείο κατά τα πρότυπα του Πανελληνίου Συνδέσμου Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης, αλλά και τα πρότυπα αντίστοιχων ευρωπαϊκών και αμερικανικών αστυνομικών σωματείων,  το οποίο θα ασχολείται και με τα «δικά μας» ζητήματα, όπως τη διεκδίκηση του επιδόματος γραφείου, την αντιμετώπιση του ιδιότυπου ρατσισμού, που όλοι μας, λίγο πολύ, έχουμε υποστεί ως αστυνομικοί δεύτερης κατηγορίας κ.α. Πιστεύω ότι τόσο η ηγεσία του Σώματος, όσο και η πλειοψηφία του αστυνομικού συνδικαλιστικού κινήματος θα μας βοηθήσει στο εγχείρημά μας.

 

 Εν κατακλείδι οι Προϊστάμενοί μας, συνάδελφοι της ενεργούς υπηρεσίας, δεν πρέπει, όσοι εν πάση περιπτώσει το πράττουν, κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, να εκτοπίζουν την ηθική διάσταση, υπό το πρίσμα της οποίας οφείλουν να συμπεριφέρονται έναντι των συναδέλφων της υπηρεσίας γραφείου. Και τούτο διότι οι συνάδελφοι αυτοί λιγότερα ή περισσότερα χρόνια κατά περίπτωση προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην Ελληνική Αστυνομία και στην ενεργό υπηρεσία, πριν περιέλθουν ακούσια σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου, για λόγους υγείας. Ακόμη και από αυτή τη θέση όμως δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, συμβάλλοντας στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΕΛ.ΑΣ κατά τον λειτουργικό της προορισμό.

 

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ίδρυση του νέου σωματείου μπορούν να επικοινωνήσουν με το Δικηγορικό Γραφείο Γεωργίου Λάγου. Γ. Βοστάνη 32. Τ.Κ. 811 32 Μυτιλήνη Τηλ.: 2251040478 -6948001929. Φαξ: 2251040479. E-mail: giwrgoslagos@hotmail.com

 

 

 

Ένας Φτωχός Συγγενής της Αστυνομικής Οικογένειας

 






Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ καλή η πρόταση για την ίδρυση ξεχωριστού σωματείου για τους αστυνομικούς που τελούν σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου. Σε ποια ΓΕΠΑΔ αναφέρεται;