Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΣΥΦΥ: Τοποθέτηση για τον «ξεπερασμένο» θεσμό των συνοριακών φυλάκων του κ.Ραγκούση

Tοποθέτηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων για τον «ξεπερασμένο» θεσμό των συνοριακών φυλάκων του κ. Ραγκούση

 

 

 

    Με έκπληξη και αγανάκτηση διαβάσαμε την χθεσινή τοποθέτηση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Ιωάννη Ραγκούση,  για τις προσλήψεις συνοριακών φυλάκων και τους άστοχους – άσχετους  χαρακτηρισμούς για το θεσμό του συνοριακού φύλακα. Έκπληξη επίσης μας προκάλεσε η στάση του απέναντι σε μια αξιοκρατική διαδικασία πρόσληψης με μοριοδότηση προσόντων, στρατιωτικής θητείας και  ειδικών γνώσεων  σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής ΑΣΕΠ. 

       Θα θυμίσουμε λοιπόν στον Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που όπως φαίνεται και κοντή μνήμη έχει και δεν κατέχει το αντικείμενο, πως οι κενές οργανικές θέσεις  αστυφυλάκων στις οποίες αναφέρεται καταργήθηκαν με τον Ν.4249/2014, από τότε και για τα επόμενα πέντε έτη θα μπορούσε ο κ. Ραγκούσης μαζί με το κόμμα που εκπροσωπεί, όντας Κυβέρνηση να τις επαναφέρει. Δυστυχώς όμως δεν το έπραξε. Σήμερα ζητά με ασφάλεια την επαναφορά τους.

        Θα του θυμίσουμε επίσης πως ο «ξεπερασμένος» θεσμός του συνοριακού φύλακα ήταν αυτός που έκανε υπερήφανους κι ένωσε όλους τους Έλληνες, στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλαμε τον περασμένο Μάρτιο στον Έβρο, για να κρατήσουμε τα σύνορα μας κλειστά. Όπως όμως φαίνεται, τότε δεν χαρήκαν όλοι. Υπάρχουν και κάποιοι που μάλλον απογοητεύτηκαν και σήμερα μιλάνε για «ξεπερασμένους» θεσμούς και αναξιοκρατία.

     Θα του θυμίσουμε επίσης πως ο συνοριακός φύλακας είναι ένας πετυχημένος θεσμός που διαχρονικά έχει κερδίσει πολλές μάχες, έχει νεκρούς ήρωες  και είναι ταγμένος στη φύλαξη των συνόρων και στη διαχείριση της μετανάστευσης στο εσωτερικό  της χώρας. Κλείνει στους κόλπους του το κύριο και εξειδικευμένο προσωπικό που εκτός των άλλων, επί ημερών της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, εκπαιδεύτηκε σε ολοκληρωμένες διαδικασίες ταυτοποίησης αλλοδαπών και  κατάφερε να διαχειριστεί τα μεταναστευτικά και προσφυγικά κύματα που έπληξαν την χώρα από το 2015 και έπειτα, τόσο στις συνοριακές γραμμές  Έβρου και νησιών, όσο και στο εσωτερικό της Χώρας και κυρίως στην Αττική.  Θα έπρεπε να γνωρίζει επίσης πως η φύλαξη των ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. ( Προαναχωρησιακά Κέντρα κράτησης Αλλοδαπών ) είναι αρμοδιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα στελεχώνεται κυρίως από τις Υπηρεσίες του Κλάδου Αλλοδαπών και όχι από Υπηρεσίες Τροχαίας κ.α.

     Να του θυμίσουμε επίσης  πως σε μια ευνομούμενη και δίκαιη κοινωνία – την οποία επικαλείται- δε βάζεις στα σύνορα τον «λύκο να φυλάει τα πρόβατα» ! Η φύλαξη των συνόρων από τις μεταναστευτικές πιέσεις είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και συναφών εξειδικευμένων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν έχουν καμία θέση άλλες οργανώσεις, συλλογικότητες και ομάδες να «υποδέχονται» μετανάστες και πρόσφυγες στα σύνορα μας χωρίς γνώσεις και κατάλληλο εξοπλισμό, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

     Τέλος να του θυμίσουμε πως σε μια ευνομούμενη και δίκαιη πολιτεία με το μεταναστευτικό πρώτο πρόβλημα στη χώρα, δεν καταργείς Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Διαχείρισης Μετανάστευσης όπως πραγματοποίησε το κόμμα που εκπροσωπεί, αλλά τις ενισχύσεις για να στηρίξεις τη δημόσια κι εθνική ασφάλεια.

     Προτρέπουμε τον κ. Ραγκούση για την καλύτερη γνώση του αντικειμένου του, ως θεσμικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επισκεφθεί την Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής  (διεύθυνση : Πέτρου Ράλλη 24 ) αλλά και το ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου και θα αναθεωρήσει σε ότι έχει πει ή ότι του συμβουλεύουν να πει.  Ευελπιστούμε στο μέλλον τέτοιες δηλώσεις να μην έχουν υποβολέα αλλά να προέρχονται από  τις πραγματικές ανάγκες που απαιτούνται από τις δομές του κράτους.

     Θέλουμε να πιστεύουμε πως τέτοιες απόψεις δεν αντιπροσωπεύουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά αποτελούν άστοχες επισημάνσεις των συμβούλων του.

     Για όλα τα ανωτέρω, επιφυλασσόμεθα κάθε νομίμου δικαιώματος, προκειμένου να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων που τη μια στιγμή γίνονται ήρωες βάζοντας την εξασφάλιση της εθνικής ασφάλειας πάνω και πέρα από κάθε προσωπική ανάγκη  και την άλλη αποτελούν μέρος της ανθρωποφαγίας εκπροσώπων του πολιτικού συστήματος.


posyfy.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια