Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αήθη επίθεση στην Γραμματέα Ισότητας Φύλων της ΠΟΜΕΝΣ

Κείμενο από την ΠΟΜΕΝΣ: 1. Η Γραμματεία Ισότητας Φύλων της ΠΟΜΕΝΣ καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα αήθους και σεξιστικής επιθέσεως, δυσφήμισης, συκοφαντικών σχολίων, άσκησης ψυχολογικής βίας (bulling) και προτροπής σε αυτοχειρία, από συγκεκριμένα άτομα φερόμενους ως "Στρατιωτικούς Συνδικαλιστές", μετά από δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα «armyvoice».

2. Συγκεκριμένα στις 20/8/2020 δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «armyvoice» επιστολή του Χαρίτωνος Χαριτίδη υπογράφοντας ως Στρατιωτικός Συνδικαλιστής και θέμα «Επιστολή βόμβα για τους συνδικαλιστές στο γραφείο του ΥΕΘΑ». Επίσης στις 21/8/2020 δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «armyvoice» επιστολή του Αριστείδη Κασιδόπουλο υπογράφοντας ως Στρατιωτικός Συνδικαλιστής και θέμα «ΥΠΕΘΑ: Βαριές & επώνυμες καταγγελίες από στρατιωτικό συνδικαλιστή».

3. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το έργο και η δραστηριοποίηση της νεοσύστατης Γραμματείας έχει "ενοχλήσει" κάποιους και θέλουν να τη πλήξουν, να τη στοχοποιήσουν, να την συκοφαντήσουν και να τη φιμώσουν παρόλο που η Γραμματέας είναι εκλεγμένο μέλος Διοίκησης της Ομοσπονδίας και απολαμβάνει τη προστασία και τα δικαιώματα που ο νόμος ορίζει. Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι τα σεξιστικά στερεότυπα "καλά κρατούν" στη κοινωνία μας και χρειάζονται καθημερινές πολύμορφες πολιτικές δράσεις που να ενδυναμώνουν τις γυναίκες, ιδίως όσες δεν έχουν δημόσιο βήμα να βρίσκουν τη δύναμη να καταγγείλουν τις σεξιστικές και άλλες είδους επιθέσεις που δέχονται.

4. Η Γραμματεία Ισότητας Φύλων της ΠΟΜΕΝΣ μετά από αυτήν την στοχοποίηση που δέχεται, καταδικάζει όλες τις μορφές βίας κατά των γυναικών που κύριο στόχο έχουν να πλήξουν, να υποτιμήσουν και να δολοφονήσουν το χαρακτήρα των γυναικών.

5. Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπόψη το Ν.4531/2018 με τον οποίο κυρώθηκε η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης) και το Ν. 4604/2019 για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας, καλούμε όλους τους φορείς Ισότητας να τοποθετηθούν και να καταδικάσουν με τον πιο απερίφραστο τρόπο τέτοιου είδους ενέργειες και στοχοποίησεις, από όπου και εάν προέρχονται.

Μετά τιμής

Για την Γραμματεία Ισότητας Φύλων της ΠΟΜΕΝΣ 

ΚΙΟΥΡΤΣΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια