Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πυροσβέστες Δυτικής Ελλάδας, Ζακύνθου & Κεφαλληνίας: Τήρηση μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας κατά την διάρκεια των συμβάντων

Ανακοίνωση των Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας: Κύριε Υπουργέ, Την 22/8/2020 ξέσπασε μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Νομού Λακωνίας. Για την αντιμετώπιση της εν λόγω πυρκαγιάς απαιτήθηκε μεγάλος αριθμός οχημάτων με διπλά πληρώματα, καθώς και πεζοπόρα τμήματα προκειμένου να συνδράμουν επιχειρησιακά, τόσο από την Περιφέρειά μας όσο και από διάφορες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της χώρας μας.

Φτάνοντας το Πυροσβεστικό προσωπικό με τα οχήματα και τον εξοπλισμό τους στην περιοχή της πυρκαγιάς, το ένα από τα δύο πληρώματα του κάθε οχήματος επιχειρεί στην πυρκαγιά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ενώ το άλλο πλήρωμα Πυροσβεστών διαμένει σε στρατόπεδο του Γυθείου και συγκεκριμένα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μαγείρων, προκειμένου να αντικαταστήσει το Πυροσβεστικό Προσωπικό που επιχειρεί, μετά από κάποιες ώρες στον τόπο του συμβάντος. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, και ενώ η δεύτερη φάση της Πανδημίας είναι σε εξέλιξη, παρατηρήθηκε απίστευτη και απαράδεκτη προχειρότητα στην διαμονή του Πυροσβεστικού Προσωπικού στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου, γεγονός που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την κατάσταση της υγείας τους, λόγω της πανδημίας, σε σχέση με τα τηρούμενα μέτρα προστασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες μελών της Ένωσής μας που συμμετέχουν στο εν λόγω συμβάν, συγκεντρώθηκε για διαμονή στο στρατόπεδο του Γυθείου μεγάλος αριθμός πυροσβεστών σε πολύ μικρούς χώρους με συνέπεια να υπάρχει συνωστισμός και να μην μπορούν σε καμία περίπτωση να τηρηθούν αποτελεσματικά και στο επίπεδο που αρμόζει τα μέτρα προστασίας για την πανδημία .

 

Κύριε Υπουργέ, Θα πρέπει να παρέμβετε άμεσα προκειμένου να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας για την πανδημία κατά τη διαμονή – επιχείρηση του Πυροσβεστικού προσωπικού στο συμβάν του Ν. Λακωνίας. Επιπλέον θα πρέπει να γίνει απόλυτα σαφές και κατανοητό ότι τα μέτρα κατά της πανδημίας που αφορούν και το Πυροσβεστικό προσωπικό πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα, όχι μόνο στις εγκαταστάσεις των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών αλλά και όταν αυτό μετακινείται για κατάσβεση πυρκαγιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας μας .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΕΡΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                   ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια