Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιώργος Δεληγιώργης: Τα πάρεργα, οι επιπτώσεις και οι ευθύνες


Διαβάστε το άρθρο του κυρίου Δεληγιώργη

 

 

Το πάρεργο αποτελεί ένα παράδειγμα μιας κακής χρήσης του Αστυνομικού προσωπικού σε όλο και νέα περισσότερα καθήκοντα αλλότρια, καθόσον απ όσο διαφαίνεται το ευρύτερο δημόσιο δεν λειτουργεί σωστά στον τομέα αρμοδιότητάς του και τα “φορτώνει” στην Ελληνική Αστυνομία.

Το ίδιο φαινόμενο μπορούμε εύκολα να παρατηρήσουμε σε όλη την Ελληνική επικράτεια, από τους ελέγχους της πολιτικής προστασίας & της αρχής διαφάνειας που χρησιμοποιούν περιπολικά και προσωπικό της Αστυνομίας για τους ελέγχους που αυτοί οφείλουν να κάνουν, τον αποκλεισμό κτιρίων λόγω κρουσμάτων, την περίφημη θερμιδομέτρηση στα Δικαστήρια-τα μέτρα σε αυτά και αλλού, έως τα από πάντα πάρεργα των πολεοδομικών παραβάσεων & των επιδόσεων.

Μάλιστα να σημειωθεί ότι σε κανένα κράτος του προοδευμένου δυτικού κόσμου-εκεί που νομίζουμε ότι ανήκουμε, οι ταυτότητες και τα διαβατήρια δεν εκδίδονται από την Αστυνομία!

Δυστυχώς εδώ και δεκαετίες έχουμε μάθει με αυτό το φαινόμενο και μας φαίνεται φυσιολογικό.

Ούτε η εκάστοτε πολιτική-φυσική ηγεσία μας, ούτε το συνδικαλιστικό μας κίνημα σε επίπεδο Ομοσπονδίας διαχρονικά δεν έδωσε ποτέ λύση, είτε επίτηδες, είτε από έλλειψη διάθεσης ή γνώσης, είτε για κάποιον άλλο λόγο τον οποίο δεν θα μάθουμε ποτέ.

Πλην όμως, η συνέχιση και παράλληλα η αύξηση των πάρεργων, εκτός του ότι έχει μεγάλη δυσμενή επίπτωση στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την εξυπηρέτηση του πολίτη από τους Αστυνομικούς, έχει και δυσμενέστατες επιπτώσεις τόσο στη λειτουργία των Υπηρεσιών, αλλά και δημιουργεί εργασιακά προβλήματα στους Αστυνομικούς, πχ μείωση δυνάμεως, έλλειψη προσωπικού, μη δυνατότητα λήψης ημερήσιας ανάπαυσης, αδειών κτλ.

Τα λάθη συνεχίζονται σε βάρος των Αστυνομικών και στην πλάτη αυτών, χωρίς καμία ελπίδα να αλλάξει κάτι...




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια