Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Αθηνών: Το πρώτο βήμα έγινε! Απαιτούμε την τήρηση της Διαταγής – Αναμένουμε την πλήρη θωράκισή μας

Ανακοίνωση τής Ένωσης Αθηνών: Επειδή ο ρόλος μας δεν είναι μόνο να καταγγέλλουμε και να στηλιτεύουμε τα κακώς κείμενα, είμαστε υποχρεωμένοι και όταν γίνονται βήματα προς το συμφέρον των συναδέλφων, ανταποκρινόμενα στα έγγραφα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, να αναγνωρίσουμε τα αντανακλαστικά της Φυσικής Ηγεσίας και δη του κ. Αρχηγού, αφού υστέρα από το υπ’ αριθ. 100/30 από 21/08/2020 έγγραφό μας για καταγγελίες αναφορικά με ζητήματα που αφορούν τη μη τήρηση πρωτοκόλλων αλλά και παραλείψεις των αρμοδίων για την προστασία της υγείας των αστυνομικών από τον covid-19, εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 1647/20/1790057 από 23/08/2020 Διαταγή του κ. Αρχηγού, η οποία επιλύει αρκετά θέματα που καταγγείλαμε και τα οποία έχρηζαν άμεσης αντιμετώπισης, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η διασπορά του κορονοϊού στους αστυνομικούς, πολίτες και κρατουμένους.

        Μερικά από τα θέματα ύψιστης για εμάς σημασίας τα οποία αναφέρονται στην εν λόγω Διαταγή είναι:

Το Κέντρο Επιχειρήσεων θα ευρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με ειδικό ιατρό που έχει ορισθεί από τη Διεύθυνση Υγειονομικού Α.Ε.Α. και ο οποίος σε 24ωρη βάση θα είναι διαθέσιμος για παροχή κατευθύνσεων – οδηγιών τόσο στις Υπηρεσίες, όσο και στο προσωπικό που θα απευθύνεται σε αυτόν.

Θα εκδοθούν άμεσα ειδικές οδηγίες προς το προσωπικό του Σώματος για τη διασφάλιση της υγείας του και την πρόληψη διασποράς του κορονοϊού.

Θα επισπευσθεί η διαδικασία παραλαβής υγειονομικού υλικού προκειμένου να προμηθευτούν άμεσα όλες οι Υπηρεσίες.

Ήδη λαμβάνεται μέριμνα ώστε να λάβει χώρα η απαραίτητη καθαριότητα – απολύμανση των κτιρίων και των υπηρεσιακών οχημάτων.

Ο ορισμός συνδέσμων αξιωματικών ως σημείο επαφής κάθε Υπηρεσίας προς αντιμετώπιση ανακύψαντων ζητημάτων.

Η χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, αλλά και των οριζόμενων για το προσωπικό που επιστρέφει από άδεια.

Γίνονται άμεσα ενέργειες για την ανεύρεση ειδικών χώρων κράτησης για ύποπτα κρούσματα κορονοϊού και για όσο χρονικό απαιτηθεί, με ταυτόχρονη λήψη ειδικών μέτρων διαχείρισης των κρατουμένων, τόσο κατά το χρονικό διάστημα παραμονής τους στα κρατητήρια, όσο και κατά τις μετακινήσεις – μεταγωγές αυτών, τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες της Δ/νσης Υγειονομικού Α.Ε.Α. αλλά και του Ε.Ο.Δ.Υ.

Προφανώς, η τήρηση της ανωτέρω Διαταγής του κ. Αρχηγού, αποτελεί ευθύνη και των Διευθυντών των Διευθύνσεων και θα ήταν ιδεατό ο καθένας επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, ώστε η ΕΛ.ΑΣ. να λειτουργήσει ως ένα Σώμα συντεταγμένο, αφού πολλές φορές έχουμε παρατηρήσει ότι δεν υπάρχει σωστή εναρμόνιση με τις διαταγές που εκδίδονται τόσο από την Υπηρεσία, όσο και από αρμόδιους Φορείς, με τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης να τα επωμίζεται καθημερινά ο απλός αστυνομικός.

Άποψή μας είναι ότι προτεραιότητα όλων οφείλει να είναι η αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού τόσο στην κοινωνία, όσο και στην αστυνομική οικογένεια και για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους αρμόδιους να συντονιστούν με τη πραγματικότητα και να μη σκέφτονται αποκλειστικά και μόνο το προσωπικό τους χαρτοφυλάκιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας και οι αντιπρόσωποί μας θα παρακολουθούμε συνεχώς το κατά πόσο η Διαταγή του κ. Αρχηγού  εφαρμόζεται και θα σταθούμε αρωγοί στα μέλη μας, καταγγέλλοντας τυχόν περιστατικά καταστρατήγησής της, ενημερώνοντας παράλληλα τη Φυσική ηγεσία.

 Προτεραιότητά μας παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με το ζήτημα των ειδικών χώρων κράτησης για κρατούμενους που νοσούν από τον covid-19 καθώς και η καθολική διαφύλαξη  της υγείας των αστυνομικών, οι οποίοι επιφορτίζονται με τη φύλαξή τους, απαιτώντας παράλληλα την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Κατά την άποψή μας, φλέγον ζήτημα επίσης είναι ότι  θα πρέπει να ληφθεί απαραίτητη μέριμνα ώστε οι αστυνομικοί οι οποίοι έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και δεν εμφανίζουν συμπτώματα, πέραν της απομόνωσής τους σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., θα πρέπει να κάνουν το τεστ , αφού δυστυχώς μέχρι σήμερα τούτο πραγματοποιείται μόνο σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα (Υ.Γ.: Σύμφωνα με όσα παρακολουθούμε ότι μεταφέρουν οι ειδικοί, οι ασυμπτωματικοί ασθενείς αποτελούν υγειονομική βόμβα!!!).

Ο αγώνας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για τη διασφάλιση ενός ανθρώπινου και υγειούς περιβάλλοντος εργασίας για τους συνάδελφους – μέλη μας θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τους θεωρεί ως εργαζομένους β’ κατηγορίας!

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια