Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Από τα ΒΒΒ στο κέντρο της Αθήνας για υπηρεσία

Παραθέτουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Νοτιοανατολικής Αττικής: Τη Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 και ώρα 13:00΄, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής Γιώργος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ, επισκέφτηκε τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας και Αστυνομικού Τμήματος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Πριν δύο ημέρες και ενώ παρουσιάστηκε το κρούσμα σε αστυνομικό του Τ.Α. Βάρης – Βούλας -Βουλιαγμένης, η Ένωση αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, δια του Α’ Αντιπρόεδρου της Ηλία ΒΡΕΝΤΑ και του Γενικού Γραμματέα Νίκου ΚΟΡΟΜΗΛΑ, εφοδίασε τις δύο προαναφερθείσες Υπηρεσίες με ηλεκτρονικά θερμόμετρα μετώπου, προσφορά του εφοπλιστή κου ΜΑΡΤΙΝΟΥ.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης, επισκέφτηκε εκ νέου του συναδέλφους αστυνομικούς, αλλά επικοινώνησε και με τον αστυνομικό ο οποίος αποτελεί το επιβεβαιωμένο κρούσμα με Covid-19, προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία της υγείας του.

Τόσο το συγκεκριμένο Τμήμα Ασφαλείας, όσο και τα υπόλοιπα Τμήματα Ασφαλείας της Ν/Α Αττικής, παρουσιάζει προβλήματα που εστιάζονται κυρίως, στα μέτρα τάξης και φυλάξεις εκτός περιφέρειας του τομέα του.

Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο συγκεκριμένο Τμήμα Ασφαλείας, διατίθενται μόνιμα σε άλλες περιοχές. Ειδικότερα, διατίθενται καθημερινά δύο άτομα στον «Θησέα» στο κέντρο της Αθήνας, σχεδόν καθημερινά ένα άτομο για το βανάκι ομοίως στο κέντρο της Αθήνας, ένα άτομο ανά εβδομάδα για μεταγωγή με στολή και τέλος ένα άτομο για εκτέλεση βραδινής υπηρεσίας φύλαξης στόχου πέριξ της Πλατείας των Εξαρχείων χωρίς όχημα και χωρίς σκοπιά.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, αρκετά δημοσιεύματα αναφέρονται στην αύξηση της εγκληματικότητας στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Ιδιαίτερα στην διάρρηξη αυτοκινήτων λουόμενων και επισκεπτών, αλλά και στην έξαρση της βαριάς εγκληματικότητας που σχετίζεται με μπράβους της νύχτας και ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Θα πρέπει λοιπόν, από την στιγμή που δεν υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης των Υπηρεσιών της Ν/Α Αττικής, τουλάχιστον οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε αυτές, να επικεντρωθούν στο έργο τους (περιπολίες, πάταξη της εγκληματικότητας κτλ) και να απεγκλωβιστούν από την εκτέλεση υπηρεσιών σε άλλες Διευθύνσεις και κυρίως για την ενίσχυση του κέντρου της Αθήνας.

Όσον αφορά τα κρούσματα Covid-19 που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό στους κύκλους της Αστυνομίας, θα πρέπει να δημιουργηθούν υποδομές, επανδρωμένες με κατάλληλο προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθιστώντας δυνατή την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η Ένωσή μας, θα είναι δίπλα στους συναδέλφους μας, όχι μόνο με ευχολόγια, αλλά με προτάσεις και έμπρακτη στήριξη αυτών.

Στόχος μας είναι η ουσιαστική συμβολή στην διαχείριση των προβλημάτων που ανακύπτουν με τα καινούργια κρούσματα της πανδημίας.

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια