Η ΕΑΚΠ μιλά για άγρια καταστολή σε διαδήλωση Κούρδων στη Θεσσαλονίκη


Ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καταδικάζουμε την χθεσινή άγρια καταστολή αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος Κούρδων διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη.

Οι Κούρδοι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, διαμαρτύρονταν ενάντια στον αυταρχισμό και τις διώξεις της Τουρκικής κυβέρνησης, όπου μέσα από την καταστολή, τις φυλακίσεις και τα βασανιστήρια που γίνονται στην γειτονική χώρα με πρόσχημα την αντιμετώπιση της « τρομοκρατίας », οδηγούν στο θάνατο Τούρκους πολίτες,  που αγωνίζονται για πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες, για ζωή με αξιοπρέπεια, όπως η δικηγόρος Εμπρού Τιμτίκ που για τον θάνατο της οποίας έγινε και η παραπάνω διαμαρτυρία!

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την απαράδεκτη ενέργεια του αστυνομικού που πατά στο λαιμό διαδηλωτή, η οποία φέρνει στο μυαλό όλων μνήμες από την δολοφονία διαδηλωτή στις Η.Π.Α.

Θεωρούμε ότι οι ένστολοι, ως παιδιά λαϊκών οικογενειών, πρέπει να προασπίζονται τα δικαιώματα του λαού και να παλεύουν στο πλευρό του, για κάθε τι που γεννά αδικία και καταργεί δικαιώματα και ελευθερίες και να συμπαραστέκονται σε κάθε αδύναμο και κατατρεγμένο!!!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ